Správy

Mesto po prvýkrát ocenilo zdravotníkov: Komu sa ušlo veľkej pocty?

Mesto Zlaté Moravce sa rozhodlo oceniť najlepších zdravotníkov pôsobiacich v Zlatých Moravciach. Pozrite si mená tých, ktorí dostali cenu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto po prvýkrát ocenilo zdravotníkov: Komu sa ušlo veľkej pocty?
1
Galéria
Zdroj: Mesto Zlaté Moravce

Odovzdávanie cien pre zdravotníkov sa uskutočnilo ešte v máji na pôde Mestského strediska kultúry a športu. Zdravotníci si ceny prevzali z rúk viceprimátora Zlatých Moraviec Mareka Holuba a poslankyne Marty Eckhardtovej. Práve Eckhardtová, ktorá v minulosti pôsobila v zdravotníctve, je autorkou myšlienky zavedenia tohto ocenenia, ktoré doposiaľ naše mesto neudeľovalo.

„Už ako riaditeľka nemocnice v Zlatých Moravciach som mala tendenciu oceňovať najlepších zdravotníkov. V tom čase sme to v rámci nemocnice aj praktizovali. Keďže sme si v nedávnom období pripomenuli pre zdravotníkov dva veľmi významné dni – Deň zdravia a Medzinárodný deň sestier, rozhodla som sa opakovane zaviesť túto tradíciu. Tentokrát nielen pre zdravotníkov pôsobiacich v nemocnici, ale na území celého mesta,“ vysvetľuje Eckhardtová, ktorá dúfa, že sa z oceňovania zdravotníkov stane v Zlatých Moravciach tradícia.

Ako ďalej povedala, laureátov na ocenenie vyberali odborníci zo zdravotnej oblasti. V budúcnosti by podľa Eckhardtovej mohli nominácie zasielať samospráve aj priamo občania. Ceny boli odovzdané siedmim pracovníkom.

Zoznam ocenených:

  • Lekári – MUDr. Alena Šimková, MUDr. Andrej Krausko, MUDr. Nina Horniaková.
  • Zdravotné sestry – Mgr. Marta Rebová, Eva Pacalajová, Mgr. Emília Šranková, Zuzana Sopková.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM