Správy

Mesto otvára brány škôl: Všetky dôležité informácie v kocke

Postupné uvoľňovanie opatrení sa dotklo aj prevádzky materských a základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Mesto otvára brány škôl: Všetky dôležité informácie v kocke
Zdroj: TASR

„Mesto Zlaté Moravce ako zriaďovateľ materských a základných škôl oznamuje rodičom detí v materských školách a rodičom žiakov v základných školách, že na základe rozhodnutia ministra školstva SR sa zriaďovateľ materských a základných škôl v spolupráci s riaditeľmi materských a základných škôl rozhodol, že dňom 1. júna 2020 sa začína výchovno-vzdelávacia činnosť vo všetkých materských a základných školách ( 0.–5. ročník) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce,“ informuje radnica.

Mesto rozhodlo o zabezpečení postupných krokov na obnovenie prevádzky materských škôl, základných škôl vrátane školského klubu detí a stravovania.

„Dĺžka prevádzky v materských a základných školách je určená v závislosti od personálnych, materiálnych a priestorových možností jednotlivých škôl s rešpektovaním počtu žiakov v skupine, ktorý je uvedený v rozhodnutí ministra, t. j. najviac 15 detí v materskej škole a najviac 20 žiakov v základnej škole v čase od 6:45 do 16:00 hod., maximálne 9 hodín,“ informuje mesto Zlaté Moravce prostredníctvom svojho webu.

Účasť detí v materskej škole a žiakov v základnej škole je dobrovoľná.

Netreba zabúdať, že žiaci 6.-9. ročníka sa budú naďalej vzdelávať dištančne. Dištančné vzdelávanie platí aj pre žiakov 1.-5. ročníka, ktorí do základnej školy nenastúpia.

Ako informovala radnica, stravovanie v školských jedálňach budú môcť využívať len deti a žiaci prítomní v škole.

„Žiadame rodičov, aby dodržiavali hygienicko-epidemiologické opatrenia pri príchode a odchode detí a žiakov do školy a zo školy, rovnako aj pokyny riaditeľov škôl, podmienky prevádzky a vnútorného režimu školy do konca školského roku 2019/2020, vychádzajúce z dokumentu vydaného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ako aj podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí, žiakov a pracovníkov škôl,“ vyzvalo vedenie mesta Zlaté Moravce.

Pred nástupom do školy sú rodičia povinní vyplniť vyhlásenie, ktoré nájdete po kliknutí SEM!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM