Veronika Kalinová Samospráva

Technické služby mesta negarantujú opravu všetkých výtlkov. Nie sú na to financie

Oprava výtlkov v Zlatých Moravciach sa tento rok začala už pred mesiacom a bude pokračovať priebežne po celý rok. Jednotlivé opravy budú závisieť od počasia a od stavu ciest. Technické služby však nesľubujú úplné ošetrenie všetkých komunikácií mesta. Chýbajú totiž peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby mesta negarantujú opravu všetkých výtlkov. Nie sú na to financie
Zdroj: TASR

Môže za to skrátený rozpočet

Za situáciu v meste ohľadom opráv rozbitých ciest môže nedostatok financií. „Došlo ku kráteniu rozpočtovej kapitoly ohľadom cestných komunikácií o cca 13 000 eur. Nevieme preto garantovať úplné ošetrenie všetkých komunikácií mesta,“ vyjadril sa mestský podnik Technické služby mesta Zlaté Moravce.

Poškodené cesty

Niektoré cesty v Moravciach sú v havarijnom stave a vyžadovali by si komplexné riešenie, ako vyfrézovanie celého úseku a položenia asfaltového kobercu po celej šírke vozovky v dĺžke poškodeného úseku. „Toto je už ale investičná akcia, ktorá spadá do kapitálových výdavkov mesta Zlaté Moravce,“ vyjadril sa mestský podnik. Vodičom ostáva už len dúfať, že chýbajúce financie na opravu ciest sa nájdu a v blízkej budúcnosti sa všetky problematické miesta opravia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM