Veronika Kalinová Samospráva

Mesto má nového prednostu: Roman Šíra je piatym v poradí za dva a pol roka

Zlatomoravský primátor Peter Lednár vymenoval nového prednostu mestského úradu. Stal sa ním Roman Šíra. Ide o v poradí piateho prednostu za dva a pol roka.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má nového prednostu: Roman Šíra je piatym v poradí za dva a pol roka
Zdroj: Dnes24.sk

Lednár vymenoval Šíru ešte 10. mája za vedúceho úradu. Do funkcie prednostu mestského úradu bol dosadený 10. júna, potom, ako z nej ešte v skúšobnej lehote odišiel Mário Lénárt. Šíra sa tak stal v priebehu dva a pol roka v poradí piatym človekom, ktorého primátor menoval do funkcie šéfa radnice. Podľa primátora Lednára na tom nie je nič nezvyčajné.

Nie je to nič nezvyčajné

Ako pripomenul, prednostovia úradu sa často menili aj počas pôsobenia bývalej primátorky Serafíny Ostrihoňovej. „Pokiaľ viem, tak za mojej predchodkyne tu bolo deväť prednostov. Tak ešte stále ju doháňam. Nič sa nedeje, ale na jednom trvám, že keď niekoho prijmem, tak to ešte neznamená, že tu bude donekonečna. Záleží vyslovene na tom, ako sa postaví k svojej robote alebo ako sa tu cíti,“ skonštatoval Lednár.

Primátor o bývalom prednostovi

Podľa jeho slov sa šéfovia mestského úradu striedajú často aj pre nevraživý postoj niektorých mestských poslancov voči radnici. „Napríklad o poslednom prednostovi, pánovi Lenártovi, viem, že sa tu necítil dobre pod takým terorom, ktorý tu je proti nám. Našiel si lepšie miesto, tak odišiel,“ povedal Lednár.

Stručný profil nového prednostu

Nový šéf radnice Roman Šíra je rodákom zo Zlatých Moraviec. Absolvoval štúdium na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Dlhé roky pracoval v štátnej správe, prevažne na odbore kriminálnej polície na Krajskom riaditeľstve policajného zboru v Nitre.

V Zlatých Moravciach sa prvým prednostom mestského úradu po zvolení súčasného primátora Lednára stal Peter Pecho. Toho neskôr vystriedal Ján Jamrich, ktorý bol predtým prednostom na Mestskom úrade vo Vrábľoch. Tretím šéfom zlatomoravskej radnice bol Ľubomír Martinka, ktorý však v tejto funkcii pôsobil iba niekoľko mesiacov. Štvrtým prednostom bol Mário Lénárt, ktorý odišiel ešte v skúšobnej lehote.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM