Kristína Striešková Kultúra

MEMORIÁL M.JURKU A M. OLEJÁRA

Obyvatelia obce Hostie si po 67-krát uctili obete Slovenského národného povstania. Na počesť vojakov a obyvateľov obce, ktorí padli pri obrane Hostia pred nemeckými vojskami sa každoročne 15. januára koná Memoriál Michala Jurku a Michala Olejár

Tento deň je zároveň aj dňom obce Hostie. //„Pietna spomienka na obete SNP sa začala svätou omšou. Nasledovalo kladenie vencov na hroby padlých vojakov na miestnom cintoríne,“ //hovorí starosta obce Hostie Peter Štepianský. Memoriál pokračoval v centre obce položením vencov k Pamätníku obetí SNP. Starosta v príhovore vyzdvihol odvážne činy padlých partizánov a privítal pozvaných hostí. Memoriálu sa zúčastnil starší asistent pridelenca obrany veľvyslanectva Ruskej federácie Oleg Afanasiev, poslanci NR SR Ján Richter a Tibor Glenda, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica a Viera Kašperová, starostka obce Vyšný Slavkov (obec, z ktorej pochádzal Michal Olejár).

Pamiatku obetí SNP si obyvatelia Hostia tradične uctievajú aj bežeckou súťažou.// „Dnešný pretek mal rekordnú účasť. Na podujatie sa vo všetkých kategóriách prihlásilo spolu 87 bežcov,“// hovorí o súťaži rozhodca Pavel Turčan. Športovcov čakali rôzne dlhé trate. Pre kategórie mužov a veteránov pripravili organizátori najnáročnejšiu dráhu, ktorej celková dĺžka bola deväť kilometrov. Pre najlepších súťažiacich v jednotlivých kategóriách boli pripravené diplomy, víťazné poháre a vecné ceny.

Ján Suchodolinský

MEMORIÁL M.JURKU A M. OLEJÁRA
1
Galéria
Preteky_Hostie
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM