Veronika Kalinová Kultúra

Mega žúrka tohto leta štartuje už v piatok: Na čo sa tešia Zlatomoravčania najviac?

Už tento piatok štartuje dvojdňový festival Mega Dance Oper Air Fest 2013 na Mestskom futbalovom štadióne v Zlatých Moravciach. Vyspovedali sme mladých, na čo sa tešia najviac a čo si jednoznačne nenechajú ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Mega žúrka tohto leta štartuje už v piatok: Na čo sa tešia Zlatomoravčania najviac?
Zdroj: Webnoviny.sk

Zlatomoravčanov, hlavne tých mladých, čaká skvelá akcia. Zažijú dva dni nabité hudbou, ale i inými tanečnými či športovými podujatiami. Počas piatku a soboty sa na dvoch stageoch predstaví až 80 účinkujúcich rôznych hudobných štýlov, takže ponuka je naozaj pestrá a vybrať si to správne orechové na vyskákanie nebude problém.

V obľube mladých je hip-hop

Hip-hop sa v našom meste teší pomerne veľkej obľube. O mladých fanúšikov hip-hopu či rapu nie je núdza, takže stage určite nebude bez divákov. „Teším sa na Plexa a Liga, určite to bude pecka,“ povedala Kristína (19), ktorá si festival rozhodne nenechá ujsť. „Na festival idem len v piatok, určite sa teším na hip-hopové vystúpenia a rap, keďže takúto hudbu počúvam, ale uvidím, čo bude na jednotlivých stagoch a podľa toho uvidím, kde sa pridám. Nepohrdnem ani iným hudobným štýlom, len nech je dobrá atmosféra,“ povedal Andrej (21) z Moraviec.

Rock sa tiež bude tešiť záujmu mladých

O nesmrteľný rock taktiež nebude na festivale núdza. Vystúpia viaceré rockové skupiny, ktoré sú u Zlatomoravčanov obľúbené. „Rada počúvam rock a veľmi sa teším, že výber je bohatý i na rock. Úplne najviac sa teším na kapelu Absolut,“ povedala mladá rockerka Zuzka (21). Mišo má rád kvalitnú hudbu viacerých žánrov, hlavne rock: „Na Mega Dance sa teším vo všeobecnosti, určite tam bude dobre, výber je naozaj pestrý. Dúfam, že kvalita zvuku bude fajn a že to bude hudobníkom spolu ladiť. Teším sa na všetko dobré.“

Baby sú zvedavé na Kristínu Mečko

Opýtali sme sa j mladých báb na ulici, či idú na festival. Odpovede boli jednohlasné: „Jasné, že ideme!“ A na čo sa tešia najviac? „Na dobrú atmosféru, kamarátov a na chalanov,“ povedali s úsmevom. „Ja som zvedavá na Kristínu Mečko, veľmi sa mi páči ako herečka a som zvedavá, ako spieva. Na ňu pôjdem v sobotu určite, už len zo zvedavosti,“ povedala jedna zo študentiek. Ďalšia s vyjadrila, že sa teší na zlatomoravskú skupinu P.A.S., Funky a Keby niečo.

Program bude naozaj pestrý

Počasie má byť vydarené, takže si to Zlatomoravčania určite poriadne užijú. Okrem hudby je pripravený i bohatý program v podobe súťaže vo varení gulášu, zumby, crossfitu či futbalového turnaja amatérskych tímov. Na festivale nebudú chýbať stánky s občerstvením a drinkami. Všeobecne o festivale si môžete prečítať aj v našom článku Najväčší festival v Moravciach už cez víkend: Čo všetko vás čaká na žúrke tohto leta?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM