Katarína Jankeje Rôzne

Medzinárodná súťaž v pantomíme pozná víťazov: TÁTO topoľčianska škola si odniesla ceny

V poradí už 22. ročník festivalu pantomímy PANart je minulosťou. V súťaži uspeli dvakrát aj študenti jednej topoľčianskej školy.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná súťaž v pantomíme pozná víťazov: TÁTO topoľčianska škola si odniesla ceny
Zdroj: TASR

Viac ako 400 nadšencov neverbálneho divadla predvádzalo v Liptovskom Mikuláši umenie bez slov na 22. ročníku najväčšieho, najstaršieho a zároveň jediného festivalu pantomímy na Slovensku PAN 2015. Na Liptov sa organizátorom podarilo v uplynulom týždni prilákať zaujímavých umelcov z Česka, Nemecka, Poľska či Iránu.

Ceny pre topoľčiansku školu

Prvýkrát organizátori pripravili aj medzinárodnú súťažnú prehliadku konzervatórií, stredných umeleckých škôl, vysokých umeleckých škôl a akadémií s názvom PANart 2015. V kategórii Sólo zvíťazil Matej Truban zo Súkromného konzervatória v Nitre.

Úspešné až v dvoch kategóriách – Duo a Trio, bolo Súkromné konzervatórium Dezidera Kardoša v Topoľčanoch. Prvenstvo v kategórii Duo získali Alexandra Trávniková a Lujza Michelová a víťazmi kategórie Trio sú Nikola Wölnerová, Christiana Broos a Nikola Kotesová.

Veľký záujem verejnosti

„Oslava 55. výročia slovenskej pantomímy sa veľmi vydarila a bola krásne dôstojná. Každé večerné vystúpenie videlo viac ako 500 divákov. Myslím si, že sme vyrovnali, ak nie predstihli rekordný 20. ročník,“ uviedol hlavný zakladateľ festivalu a garant súťaže mím Miroslav Kasprzyk. Presne 368 mladých ľudí sa podľa neho vzdelávalo v 17 tvorivých dielňach pod dozorom 20 skúsených odborníkov a profesionálov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM