Veronika Kalinová Rôzne

Stres, panika a potom neskutočná radosť: Čerství maturanti o svojich pocitoch

Na niektorých stredných školách v Zlatých Moravciach od pondelka prebiehajú ústne maturity. Navštívili sme pár škôl a vyspovedali čerstvo zmaturovaných študentov, ktorým úsmev z tváre neschádzal.

Ilustračný obrázok k článku Stres, panika a potom neskutočná radosť: Čerství maturanti o svojich pocitoch
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí študenti už majú maturity zo všetkých predmetov úspešne za sebou. Čerství maturanti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb sa z maturít veľmi tešili: „Je to úžasný pocit,“ zhodla sa čerstvá skupina novozmaturovaných spolužiakov. Študenti prezradili, že zatiaľ každý jeden úspešne zmaturoval a nebolo to vôbec také hrozné, ako pôvodne očakávali.

Hodnotenie čerstvých maturantov

Na chodbách Gymnázia Janka Kráľa sa študentky poctivo pripravovali na svoju maturitu zo slovenského jazyka. Tie, ktoré už mali maturitu za sebou, prezradili, že učitelia boli veľmi milí a dokonca sa im snažili aj pomôcť tak, že ich naviedli na správnu odpoveď. V mnohých prípadoch, samozrejme, nechýbala šťastná ruka, s ktorou sa hneď maturovalo ľahšie. „Učitelia nás podržali, keď niekomu náhodou niečo vypadlo. Je to veľká úľava po všetkom tom strese, ktorí sme prežívali,“ zhodnotila svoje pocity jedna z gymnazistiek.

Hodnotenie učiteľky

„Všetko prebiehalo v norme a sme spokojní. Žiaci boli na maturity veľmi dobre pripravení, aj keď tréma spravila svoje. V konečnom dôsledku sa dá povedať, že priebeh tohtoročných maturít bol bezproblémový a žiaci nesklamali,“ uviedla Anička Rosenbergová, učiteľka slovenského jazyka na Gymnáziu Janka Kráľa.

Maturity tento týždeň prebiehali i na Strednej odbornej škole polytechnickej a na Strednej odbornej škole technickej budú maturity prebiehať na budúci týždeň. Maturantom, ktorí svoju skúšku dospelosti zložili, srdečne blahoželáme a maturantom, ktorých toto všetko ešte len čaká, držíme palce a prajeme šťastnú ruku pri ťahaní.

Čerství maturanti zo stredných škôl v Zlatých Moravciach
5
Galéria
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM