Správy

Máte doma budúceho prváka? V Zlatých Moravciach prebehnú zápisy detí

V Zlatých Moravciach sa budú konať zápisy detí do prvých ročníkov základných škôl. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma budúceho prváka? V Zlatých Moravciach prebehnú zápisy detí
Zdroj: TASR/AP

Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2021/ 2022 sa uskutoční aj v Zlatých Moravciach. Informovala o tom radnica na svojom webe.

V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce sa zápisy uskutočnia v stredu 7. apríla od 14.00 do 17.00 hodiny a vo štvrtok 8. apríla od 8.00 do 12.00 hodiny.

„Zákonní zástupcovia sú povinní v tieto dni prihlásiť na zápis deti, ktoré do 31. 08. 2021 dovŕšia šiesty rok veku, ako i deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky podľa § 19 ods. 4 zákona č. 245 / 2008 Zb. o jeden rok," upozorňuje vedenie mesta Zlaté Moravce.

Nakoľko epidemiologická situácia je stále vážna, zápisy sa budú organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

Prebiehať budú prostredníctvom elektronického formulára, ktorý je zverejnený na stránke školy. „Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov po ukončení mimoriadnej situácie( rodný list dieťaťa a OP zákonného zástupcu)," informuje mesto Zlaté Moravce.

Pokiaľ zákonný zástupca nemôže so základnou školou komunikovať elektronicky, v priestoroch základnej školy si vyzdvihne papierový formulár. „Po vyplnení a podpísaní zákonnými zástupcami ho doručí do školy podľa pokynu riaditeľa školy. Všetky kontakty so školou sa uskutočnia s dodržiavaním hygienicko-epidemiologických opatrení," dodáva radnica.

Základné školy pri zápise vyžadujú osobné údaje o dieťati a osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa.

„Proces zápisu detí do základných škôl na základné vzdelávanie organizačne zabezpečuje každá základná škola v našom meste," informuje mesto Zlaté Moravce.

Bližšie informácie nájdete na webe mesta a na webových stránkach jednotlivých základných škôl:

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM