Kristína Striešková Futbal

Maródka skolila hráčov

Domáci hráči Slovan Bratislava zobrali zápas do vlastných rúk už v 9.minúte, keď padol do brány súpera prvý gól. Naši futbalisti mali o zápase úplne inú predstavu, ktorá sa však na nešťastie nenaplnila.

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 28. kola Corgoň ligy nad ViOn-om Zlaté Moravce 3:0. „Belasým“ patrí v tabuľke tretia priečka so ziskom 51 bodov, na druhý Spartak Trnava strácajú jeden a na vedúcu Žilinu štyri body.

Slovan Bratislava – ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0) Góly: 9. Milinkovič, 35. Mészáros, 62. Konečný. Rozhodovali: Jaška – Balko, Benko, ŽK: Hodek (ViOn), ČK: 29. Paulovič (ViOn), 1750 divákov.

Zostavy a striedania: Slovan Bratislava: Kováč – Bagayoko (53. Konečný), Kladrubský, Jánošík (46. Halenár), Pauschek – Kopúnek – Mészáros, Grendel, Milinkovič – Piroska (74. Szarka), Smetana ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Candrák – Orávik, Luhový (38. Pintér), Paur, Hruška – Hodek (89. Kováč), Brčák (70. Bernáth)

Milinkovič sa v 9. minúte dostal do samostatného úniku, obišiel brankára Kuciaka a pohodlne poslal loptu do opustenej brány – 1:0. V 16. minúte mal na dosah druhý gól Smetana, ktorý však vnútri šestnástky nedočiahol na Piroskovu prihrávku. Práve Pirosku v 29. minúte fauloval v gólovej šanci tesne pred pokutovým územím Paulovič a hlavný rozhodcu Jaška mu ukázal červenú kartu. Grendel z následného priameho kopu tesne minul súperovu bránu, no mrzieť ho to nemuselo, keďže Slovan využil početnú výhodu už po šiestich minútach. Stalo sa tak po rýchlej akcii, keď si Milinkovič urobil priestor na ľavej strane, naservíroval loptu Mészárosovi a ten ju nemal problém poslať za chrbát bezmocného Kuciaka – 2:0. Hostia boli smerom dopredu bezzubí, ich jedinou vážnejšou príležitosťou bola v závere polčasu hlavička Brčáka, pri ktorej však Kováč nemusel zasiahnuť.
Krátko po zmene strán sa Brčák dostal do ďalšej šance, tentoraz jeho strelu z nebezpečnej vzdialenosti zblokoval Bagayoko. V 58. minúte mal na kopačke kontaktný gól Hodek, ktorý sa po chybe domácej obrany rútil sám na Kováča, ten však jeho strelu zneškodnil. Tretí gól „belasých“ pridal po hodine hry striedajúci Konečný, ktorý využil zlé vybehnutie gólmana hostí – 3:0. V 68. minúte spálil svoju tretiu šancu v zápase Brčák, keď z ľavej strany napálil loptu vedľa pravej žrde Kováčovej svätyne. Domáci brankár sa vyznamenal v 75. minúte pri strele Hrušku, keď jeho technickú strelu vytesnil na rohový kop. Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času sa ViOn-u podarilo dosiahnuť gól zásluhou Hodeka, ten však rozhodcovia pre ofsajd neuznali. V závere sa už skóre nezmenilo a Slovan tak pred zrakmi 1750 divákov zvíťazil 3:0.

[color=#0000ff]­Vladimír Weiss, tréner Slovan „Spokojný som len s víťazstvom. Hra ma sklamala, lebo proti súperovi o desiatich musí byť výkon oveľa lepší. Málo sme sa hýbali, hráči sa spoliehali jeden na druhého a tempo bolo na úrovni tretej ligy. Náš brankár Kováč navyše chytil tri góly. Tešia nás ozaj len povinné tri body. Náskok Trnavy a Žiliny zanecháva stopu na každom v klube, nádej ale stále žije a budeme bojovať až do konca. Výkon však musí byť lepší.“

[color=#990000]­Juraj Jarábek, tréner ViOn-u** „Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, mali sme o ňom inú predstavu. Máme však veľkú maródku a ja zvyknem hovoriť, že keď je citrón vyžmýkaný, viac sa už nedá žmýkať. Zle sme vstúpili do zápasu, Slovanu sme darovali gól a potom prišlo vylúčenie a ďalší gól. V kabíne sme si čo to povedali, nemali sme čo stratiť a paradoxne v oslabení sme hrali lepšie, keď sme si vypracovali šance a aj dali gól, hoci ho rozhodca napokon neuznal. Slovan vyhral úplne zaslúžene, hoci to rozhodne nebol okulahodiaci futbal.“**

moravce24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM