Richard Pročka Od Vás

Mamičky pozor na deti

Ak sa chcete vyhnúť vážnemu úrazu svojich ratolestí, dávajte si pozor na pešom moste cez riečku Žitava. Môže sa pre ne stať život ohrozujúcou nástrahou!

Peší most cez rieku pri pamätníku SNP je historickou pamätihodnosťou nášho mesta. Bol vybudovaný v 19. storočí s využitím liatych prefabrikovaných dielcov tvoriacich zábradlie v historizujúcom štýle. Rozhodne však ako pamiatka nevyzerá a okrem zanedbaného vzhľadu je aj nebezpečný. Obzvlášť pre vaše deti. Historické zábradlie sa na „staromestskej“ strane riečky nenapája na pás nábrežného zábradlia a tak na tomto mieste vzniká nebezpečný otvorený priestor. Ak by v neprehľadnej chvíli ktokoľvek cez tento nezabezpečený priestor padol do koryta rieky, čaká ho niekoľkometrový pád a plytká voda. Pri páde ho navyše môže ohroziť aj oplechované vodovodné potrubie.

Problém nie je nový a s najväčšou pravdepodobnosťou čaká na vážny úraz. To, že situácia občanom mesta prekáža, dokazuje aj fakt, že našu redakciu na túto skutočnosť upozornili práve oni. Kto situáciu napraví?

S touto otázkou sme sa obrátili na MsÚ v Zlatých Moravciach. O ich vyjadrení k téme vás bude naša redakcia okamžite informovať.

mostik
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM