Iné športy

Majstrovstvá sveta v Topoľčiankach: Čo všetko sa dá vidieť až do nedele?

Slávnostným ceremoniálom sa v stredu otvárajú Majstrovstvá sveta v dvojzáprahu v národnom žrebčíne v Topoľčiankach. Pozrite si program na jednotlivé dni a nenechajte si ujsť nedeľňajšie vyhlásenie majstra sveta v dvojzáprahoch 2013!

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v Topoľčiankach: Čo všetko sa dá vidieť až do nedele?
Foto: Rastislav Búgel

streda

Slávnostný otvárací ceremoniál od 18.00 hod.

Na Slávnostnom otváracom ceremoniáli sa predstavia všetci súťažiaci z jednotlivých krajín. Súčasťou ceremoniálu bude v aréne dostihovej dráhy aj krátky sprievodný kultúrny program. Vstup voľný.

štvrtok

Drezúra (1. časť) od 9.00 hod.

Od štvrtku budú môcť diváci sledovať špičkových svetových jazdcov, ktorí zavítajú do Topoľčianok, aby bojovali o prestížny titul Majster sveta v dvojzáprahohoch v roku 2013. Vo štvrtok sa predstaví polovička súťažiacich v drezúrnom obdĺžniku.

piatok

Drezúra (2. časť) do 9.00 hod. do 17.00 hod.

Výnimočné koče, prekrásne postroje a kostýmy jazdcov. V drezúre ako prejave elegancie, jazdeckého citu a jazdeckej zručnosti budú mať diváci možnosť sledovať viac ako dvadsať národností. Dosiahnutie dobrého výsledku v drezúre je predpokladom neskoršieho celkového úspechu.

sobota

Maratón od 9.00 hod.

Dynamika, rýchlosť, obratnosť a napätie. Atribúty sobotňajšieho maratónu preveria nielen zručnosti jazdcov, ale predovšetkým kondíciu a prijazdenosť koní. Sobotňajší maratón patrí medzi divácky veľmi atraktívne podujatie, ktoré je možné sledovať priamo na maratónskej dráhe v blízkosti jednotlivých prekážok.

nedeľa

Štart vozatajského parkúru o 10.00 hod.
Slávnostné dekorácie, záverečný ceremoniál o 15.30 hod.
Galaprogram o 16.30 hod.

V tento deň čaká všetkých súťažiacich veľké finále. Tak možno nazvať záverečné jazdy vo vozatajskom parkúre. V nedeľu sa všetko rozhodne. Rozhoduje čas, trestné body a mnohokrát aj šťastie. Nič ešte nie je rozhodnuté, ako jazdci hovoria: „Jazdí sa do posledného dňa.“

Po veľkom defilé a dekorácii víťazov bude nasledovať čestná jazda zúčastnených krajín, spojená so slávnostným záverečným ceremoniálom, ktorý bude naznačovať už blížiaci sa koniec Majstrovstiev sveta v dvojzáprahu 2013. Všetkým súťažiacim budeme držať palce!

Foto: Equitime / Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM