Rôzne Iné športy

Machulinská dvadsiatka nebude len o behu: Piecť sa budú aj koláče, padne rekord?

Už po 33-krát sa bežci postavia v Machulinciach na trať, aby si odbehli známu Machulinskú dvadsiatku. Okrem toho sa však budú piecť aj koláče. Padne rekord a bude ich viac ako Machulinčanov?

Ilustračný obrázok k článku Machulinská dvadsiatka nebude len o behu: Piecť sa budú aj koláče, padne rekord?
Zdroj: TASR

Prvý cestný pretek sa v Machulinciach konal v roku 1984. V tom čase by asi málokto uveril, že toto športové podujatie bude mať takú dlhú tradíciu. Tento rok sa totiž bude konať už 33. ročník slávnej Machulinskej dvadsiatky. Tá sa beží vždy v prvú decembrovú sobotu. Nebude tomu inak ani tento rok.

Deti podporí známa postavička

V sobotu 3. decembra si pretekári zmerajú svoje sily v 20-kilometrovom preteku po ceste do Jedľových Kostolian a späť. Štartovať sa bude presne o 13:00 hodine v hlavných kategóriách, ktoré tvoria muži a ženy. Dorastenci a rekreační bežia len 6 kilometrov.Okrem týchto kategórií si môžu zasúťažiť aj deti základných škôl na 200-metrovej až 1 000-metrovej trati. Rozdelené budú podľa veku do jednotlivých skupín a dĺžky tratí.

Ako uvádzajú organizátori, deti sa môžu tešiť na jedného člena známej rozprávkovej dvojice Pat a Mat. „Jeden zo známych kamarátov príde podporiť najmenších pretekárov,“ uvádzajú organizátori. Ktorý z nich to bude, sa však dozvieme až na preteku.

Rekord s koláčmi

„Upečieme viac koláčov ako je Machulinčanov?“ To je otázka, ktorú si kladú organizátori. Popri bežeckej súťaži bude totiž prebiehať aj súťaž s koláčmi. Nejde pritom o prvý pokus. V roku 2013 sa tu podľa organizátorov napieklo 722 koláčov, o rok neskôr ich bolo 576 a minulý ročník narátali 672 koláčov. Podľa údajov zo Štatistického úradu SR žilo v závere roka 2015 v Machulin­ciach 1 111 obyvateľov.

„Upečené koláče prineste 3.12.v sobotu od 11:00 – 14:00 hod. do stánku počas Machulinskej dvadsiatky.Výnos z predaja koláčov je použitý na vecné ceny žiackych kategórii,“ informujú organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM