Samospráva

Ľudia sa obávajú straty ihriska: Mesto vyvracia správu, že by ho chcelo rušiť

Viacero obyvateľov podpísalo petíciu proti rušeniu detského ihriska na Brezovej ulici na úkor parkoviska. Samospráva však vydala vyjadrenie, podľa ktorého ide o nezmysel.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa obávajú straty ihriska: Mesto vyvracia správu, že by ho chcelo rušiť
Zdroj: TASR

Mestský úrad Zlaté Moravce v týchto dňoch obdržal petíciou so 170 podpismi za „záchranu zelene a detského ihriska s pieskoviskom“. Ľudia petíciou bojujú za zachovanie detského ihriska na Brezovej ulici, ktoré malo byť údajne zrušené pre výstavbu parkoviska.

Magistrát však vydal správu, ktorou celú vec ohľadom rušenia ihriska označil za nezmysel.

Podľa prednostu radnice Mariána Kováča nemá dôjsť k rušeniu žiadneho ihriska, ani sa v danej lokalite neplánuje budovať nové parkovisko.

Ako uviedol, mesto už niekoľko týždňov systematicky, opakovane dementuje poplašnú správu o zámere zlikvidovať detské ihrisko na Brezovej ulici kvôli vybudovaniu nového parkoviska.

„V tomto prípade zostáva záhadou, čo bolo spúšťačom relatívne masového petičného vzoprenia, ktoré prekročilo hranice Zlatých Moraviec. Jeho signatármi sú totiž okrem Zlatomoravčanov aj občania iných obcí, ba dokonca ľudia z iných okresov. Absentuje však akýkoľvek racionálny impulz, elementárny dôvod na takýto prejav odporu. Keďže magistrát mesta nikdy neuvažoval a ani neuvažuje o búraní alebo odstránení predmetného ihriska, a zatiaľ ani žiadneho iného ihriska, z prostredia Mesta len sotva mohol vzísť takýto impulz,“ vyjadril sa Kováč.

Podľa Kováča je síce pravda, že v Zlatých Moravciach, podobne ako aj v iných mestách, je nedostatok parkovacích miest, určite ich však neplánujú vytvárať na miestach určených pre zábavu a oddych.

Prednosta ubezpečil, že detské ihriská, či rôzne oddychové zóny budú tými poslednými parcelami, na ktorých by mali vyrásť parkoviská, alebo iné spevnené plochy určené pre motorové vozidlá. „Z uvedeného dôvodu by sme radi zdôraznili, že ani petície, ani iné prejavy nesúhlasu v tejto oblasti nie sú potrebné,“ dodal Kováč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM