Rastislav Búgel Futbal

Ľuboš Moravčík siaha po funkcii: Bude kandidovať na post predsedu Západoslovenského futbalového zväzu

Prvý kapitán futbalovej reprezentácie Slovenska Ľuboš Moravčík bude kandidovať na post predsedu Západoslovenského futbalového zväzu (ZsFZ). Kandidatúru na čelo najväčšieho futbalového regiónu oznámil Moravčík oficiálne v pondelok v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Ľuboš Moravčík siaha po funkcii: Bude kandidovať na post predsedu Západoslovenského futbalového zväzu
Zdroj: TASR

„Táto ponuka od oblastného futbalového zväzu Nitry ma veľmi potešila, je to možnosť vrátiť niečo futbalu, od ktorého som veľa dostal. Rád by som bol úspešný aj na tomto poli, verím, že môžem byť prospešný svojimi skúsenosťami aj zo zahraničného futbalu,“ povedal Moravčík médiám na utorkovej tlačovej konferencii.

Bývalý predseda ZsFZ Ladislav Gádoši abdikoval na funkciu na konferencii, ktorá sa konala 10. decembra v Nitre. Nové voľby predsedu ZsFZ sa uskutočnia na mimoriadnej volebnej konferencii, ktorú vyhlásili na piatok 22. januára 2016.

Päťdesiatročný Moravčík reprezentoval Československo v 42 zápasoch s bilanciou 7 gólov. Zahral si aj na finálovom turnaji MS 1990 v Taliansku, kde so spoluhráčmi postúpili až do štvrťfinále. V roku 2002 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu Československa. Za samostatné Slovensko odohral 37 reprezentačných zápasov a strelil 6 gólov. So škótskym Celticom Glasgow má dva majstrovské tituly, hral aj v AS Saint-Étienne, Bastii, Duisburgu či United Ičihara. Odchovanec Nitry ako tréner viedol slovenskú šestnástku a Zlaté Moravce.

Foto: ilustračné

Moravčík ude kandidovať na post predsedu Západoslovenského futbalového zväzu
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM