Samospráva

Lénárt ako prednosta skončil. Kto ho nahradí, je otázne...

Obdobie pôsobenia Mária Lénárta vo funkcii prednostu Mestského úradu v Zlatých Moravciach sa skončilo v stredu 5. júna. Kto bude ďalším prednostom, je zatiaľ otázne.

Ilustračný obrázok k článku Lénárt ako prednosta skončil. Kto ho nahradí, je otázne...
Zdroj: Dnes24.sk

Funkcia prednostu je v súčasnosti neobsadená. Podľa vyjadrenia primátora Zlatých Moraviec pre Nitrianske noviny je problematika vedenia úradu a personálne otázky v štádiu riešenia. Mário Lénárt ako prednosta skončil. Vraj na vlastnú žiadosť. Informácie o tom, že Lénárt z tejto funkcie odchádza, sa šírili hneď po tom, čo radnica zamestnala nového riadiaceho človeka. Od 10. mája riadil úrad okrem prednostu aj ďalší človek. Totiž primátor zriadil novú funkciu na úrade a to funkciu vedúceho úradu, ktorú zastáva Zlatomoravčan Roman Šíra. V novozriadenej funkcii je od 10. mája.

Prvým prednostom MsÚ v Zlatých Moravciach v tomto volebnom období bol Zlatomoravčan Peter Pecho. Vo svojej funkcii bol šesť týždňov, odvolaný bol 15. apríla 2011. Po ňom nastúpil Ján Jamrich z Vrábeľ, vo funkcii skončil koncom apríla 2012. Primátor pri odchode Jamricha sa odmietol vyjadriť, či ho odvolal alebo odišiel na vlastnú žiadosť. Tretím prednostom sa stal v máji 2012 Ľubomír Martinka, v minulosti prednosta Mestského úradu Nitra. Martinka šéfoval zlatomoravskému úradu zhruba šesť týždňov, potom bol niekoľko týždňov práceneschopný. V úrade definitívne skončil v septembri 2012, k jeho odchodu sa primátor tiež nechcel vyjadriť.

Anna Mondočková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM