Peter Klimant Samospráva

Lávka cez Žitavu trápi viacerých Zlatomoravčanov: Dočká sa opravy?

Most pre chodcov cez rieku Žitava pri autobusovej stanici už je dlhšie v pozornosti niektorých obyvateľov nášho mesta. Dočká sa známa lávka rekonštrukcie?

Ilustračný obrázok k článku Lávka cez Žitavu trápi viacerých Zlatomoravčanov: Dočká sa opravy?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Lávka pre chodcov cez rieku Žitava pri hlavnej autobusovej stanici už dlhšie trápi niektorých Zlatomoravčanov. Tí sa obávajú o jej technický stav, ktorý sa podľa nich vraj pomaly zhoršuje.

"Zaujímalo by ma, v akom skutočnom stave je most pre chodcov a či sa plánuje jeho rekonštrukcia. V poslednom čase sa jeho stav rýchlo zhoršuje a myslím, že čoskoro bude alebo už začína byť nebezpečný,“ upozorňuje jeden zo Zlatomoravčanov na internetovej službe Odkaze pre starostu.

Podľa vyjadrenia Štefan Nociar, vedúceho oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti mesta, je táto lávka v správe Technických služieb mesta. Tie podľa jeho slov o jej stave vedia. Či je tento stav skutočne zlý však neprezradil. „Pracovník Technických služieb mesta prisľúbil nápravu podľa finančných možností v čo najkratšom čase,“ vyjadril sa Štefan Nociar.

Pre získanie bližších informácií, kedy k tejto náprave dôjde a aký je súčasný technický stav známej lávky, sme sa obrátili priamo na vedenie radnice. Tam nám však prekvapivo povedali, že žiadna rekonštrukcia sa nechystá. "Rekonštrukcia mosta cez Žitavu pri hlavnej autobusovej stanici nie je v pláne, nakoľko neboli na jeho rekonštrukciu vyčlenené finančné prostriedky,“ povedala hovorkyňa mesta Katarína Páleníková, ktorá ale taktiež neuviedla žiadne bližšie informácie o technickom stave tohto mosta pre chodcov. Napriek tomu nám však povedala, že mesto sa bude týmto problémom zaoberať v krátkom čase.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM