Rastislav Búgel Kultúra

Kvalitné jedlo a dobré pitie: Výstavisko opäť ožije Zoborskými slávnosťami

Nitrianske výstavisko Agrokomplex ožije počas troch dní Zoborskými slávnosťami. Tešiť sa môžeme na dobré jedlo, pitie a zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitné jedlo a dobré pitie: Výstavisko opäť ožije Zoborskými slávnosťami
Foto: Rastislav Búgel

Počas troch dní sa nitrianske výstavisko Agrokomplex premení na plochu, na ktorej sa sústredia tradiční výrobcovia. „Tešiť sa môžeme na viac ako 60 druhov pív a vín, čo je viac ako bolo k dispozícii v minulom roku,“ informuje organizátor podujatia Ľubomír Tongeľ.

Okrem toho sa návštevníci Zoborských slávností môžu tešiť na tradičné pochúťky od výrobcov syra, podpecníkov a iných dobrôt. „Nebude chýbať ani tradičná medovina a viac druhov destilátov,“ informuje Tongeľ.

Novinkou oproti minulému roku bude program určený pre najmenších návštevníkov Zoborských slávností. Pripravený bude hrad na skákanie, detská zóna s kurzami spevu, tanca a herectva. Pripravené sú aj ukážky šermu. „Každý deň bude na Zoborských slávnostiach prebiehať pasovanie za rytierov,“ prezradil organizátor Ľubomír Tongeľ.

Zoborské slávnosti budú prebiehať na výstavisku Agrokomplex od štvrtka 1. mája až do soboty 3. mája. Areál výstaviska bude pre návštevníkov otvorený každý deň v čase od 12:00 hodiny do 24:00 hodiny. Dospelí za vstup zaplatia 2 eurá, študenti a dôchodcovia 1 euro, ZŤP a deti do 15 rokov majú vstup na Zoborské slávnosti zdarma.

Pozrite si fotografie z prvého ročníka Zoborských slávností v našej galérii!

Zoborské slávnosti sú minulosťou
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM