Kristína Striešková Kultúra

Kultúrny večer vďaka ZMOKu

Zlatomoravecký ochotnícky kolektív v nedeľu 19.6.2011 predstavilo ďaľšiu zo svojich hier s názvom NEČAKANÝ SYN.

Včera približne o 17.15 dostala notárka v našom meste telefonát, že jej 17-ročná dcéra má dieťa. Táto nečakaná udalosť razom urobila z notárskej kancelárie jeden veľký klebetník. Nakoniec vyšlo najavo, že to bola planá správa. V pôrodnici sa pomýlili. Tento zmätok však odhalil aféru podnotára so sekretárkou.

Tento vtipný príbeh z úradníckeho prostredia, v ktorom jeden telefonát spôsobil množstvo komických situácií, sa v skutočnosti odohral iba na divadelnom pódiu. Toto, v poradí už šieste predstavenie domáceho ochotníckeho kolektívu ZMOK Nečakaný syn z pera S. Bešeňovského bolo hlavne o smiechu, ktorý sprevádzal divákov i hercov od začiatku až do konca. Predstavenie zhodnotil herec, dramaturg a jeden zo zakladajúcich členov súboru Peter Kereš:// „Každý z nás si zahral, každý sa v niečom našiel, každý samozrejme mal aj „spústu“ chýb… no, jednoducho ochotníci… ale pekne, dobré, zlaté.“//

Viacgeneračný ZMOK pôsobí pri MsKS Zlaté Moravce a tvoria ho tri herecké skupiny, pričom dnes excelovala najdlhšie existujúca, ktorá vznikla v roku 2005. Ďalšie dve po divadelných prázdninách pripravujú nové muzikálové predstavenie Malý princ a moderné uvoľnenejšie prevedenie klasickej hry Macbeth. Ani počas prázdnin však nebudú zaháľať a voľný čas vyplnia workshopmi a divadelnými stretnutiami.

ZMOK **nie je len o divadle, ale hlavne o silnom pute priateľstva, ktoré bolo cítiť nielen počas hrania, ale aj v zákulisí. A práve to dodalo tomuto prevedeniu neopakovateľnú atmosféru. Režisérka a herečka kolektívu p. **A. Ivaničková považuje ako dôkaz priateľstva v kolektíve to, že sa môžu o seba kedykoľvek oprieť.

Autor: Richard Pročka

ZMOK
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM