Peter Klimant Rôzne

Kuchárski majstri, zbystrite pozornosť: Vo Volkovciach sa bude hľadať najlepší guláš

Gurmáni pozor! V dedinke Volkovce pri Zlatých Moravciach sa už čoskoro bude konať zaujímavá súťaž vo varení gulášu. Zapojiť sa môžu družstvá bez ohľadu na vek a miesto trvalého pobytu.

Ilustračný obrázok k článku Kuchárski majstri, zbystrite pozornosť: Vo Volkovciach sa bude hľadať najlepší guláš
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Po veľkom úspechu sa vracia späť. Druhý ročník takzvaného Volkoveckého kotlíka sa bude konať v sobotu 16. júla v športovom areáli vo Volkovciach. Akciu organizuje samotná obec.

Ako uvádza organizátor, do súťaže sa môžu zapojiť družstvá bez ohľadu na vek a miesto trvalého pobytu. Registrácia družstiev bude prebiehať od 13:00 do 14:00 hod. Varenie gulášu bude zahájené o 14:00 hod.

„Obec Volkovce zabezpečí pre súťažné družstvá: 1 stôl, 2 lavice, 2 ks chleba, 25 ks plastových tanierov a lyžíc, papierové obrúsky.Súťažné družstvá si na varenie gulášu zabezpečia mäso, potrebné náradie a ostatné suroviny potrebné na guláš podľa vlastného uváženia, vrátane palivového dreva,“ informuje obec.

Obec taktiež zabezpečí odbornú porotu a hodnotné ceny pre súťažiacich. Hodnotenie uvareného gulášu sa predpokladá o 18:00 hod. Záujemcovia o účasť na súťažení sa môžu už hlásiť na obecnom úrade alebo mailom: volkovce@gmail.com.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM