Správy

Krízový štáb rozhodol: Na cintorín pristavili chladiaci príves

Krízový štáb mesta opäť zasadal. Na cintoríne pribudol chladiaci príves na ukladanie mŕtvych.

Ilustračný obrázok k článku Krízový štáb rozhodol: Na cintorín pristavili chladiaci príves
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V pondelok 11. januára opäť zasadal Krízový štáb mesta Zlaté Moravce. „Krízový štáb mesta zasadal v súvislosti zlého vývoja pandemickej situácie v okrese Zlaté Moravce," informuje radnica.

Krízový štáb mesta riešil situáciu ohľadom umiestnenia zosnulých v domoch smútku.

„Z kapacitných dôvodov bol preventívne zabezpečený chladiarenský príves, ktorý je umiestnený na mestskom cintoríne," informuje mesto Zlaté Moravce.

Od 11. januára je až do odvolania prerušená prevádzka v materských školách Prílepy, Slnečná a Štúrova. Od rovnakého dátumu bude Materská škola Kalinčiakova a Materská škola Žitavské nábrežie otvorená v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce.

„Zamestnanci týchto dvoch Materských škôl boli v piatok 8.11.2021 testovaní na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom testu. V uvedených Materských školách prebehla dňa 8.1.2021 dezin­fekcia priestorov," informuje mesto Zlaté Moravce. Testovaním prešli aj zamestnanci Technických služieb mesta Zlaté Moravce.

Krízový štáb 8. januára zabezpečil 150 ks skríningových testov na COVID-19. Tie budú slúžiť na testovanie zamestnancov mesta a mestských organizácií. V pondelok 11. januára zabezpečil aj 100 ks jednorazového ochranného obleku, 30 ks respirátorov FFP2, 800 ks jednorazového chirurgického rúška a 75 ks skríningových testov na COVID-19.

K dnešnému dňu (11.1.2021) sa v okrese neplánuje plošné testovanie. Uviedla to prednostka Okresného úradu v Zlatých Moravciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM