Samospráva

Križovatku v centre zmenia na kruháč : Mesto už začalo s prípravou jej prestavby

Nebezpečná križovatka pri budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach by sa mohla už čoskoro zmeniť na jednoduchšiu a prehľadnejšiu. Mesto už začalo s prípravou jej prestavby na okružnú.

Ilustračný obrázok k článku Križovatku v centre zmenia na kruháč : Mesto už začalo s prípravou jej prestavby
Zdroj: Dnes24.sk

O prestavbe križovatky sa v Zlatých Moravciach hovorí dlhé roky. Už minulé vedenie mesta ju považovalo za neprehľadnú, pretože sa v nej schádza viacero frekventovaných mestských komunikácií. Pri zvýšenej intenzite dopravy je navyše iba veľmi ťažko prejazdná.

Mestskí poslanci na jej vybudovanie vyčlenili sumu 200 000 eur. Podľa informácií, ktoré zverejnil magistrát na mestskej webovej stránke, by sa s jej výstavbou mohlo začať na jeseň tohto roku.

Ako informovalo mesto, platné územné rozhodnutie pre realizáciu projektu je už vydané a spracovaná je aj projektová dokumentácia pre vydanie stavebného povolenia. Celková hodnota prác je vyčíslená na viac ako 470 000 eur. Okrem mesta na vybudovanie križovatky prispeje aj Nitriansky samosprávny kraj sumou vyše 187 000 eur a vodárne, ktoré investujú viac ako 76 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM