Veronika Kalinová Futbal

Krásne víťazstvo Moraviec: Spartak sme pokorili pred rekordným počtom divákov!

V skvelej atmosfére sa hral v Zlatých Moravciach obojstranne otvorený a ofenzívny futbal. Hráči ViOn-u zdolali Spartak Trnavu 2:0.

Ilustračný obrázok k článku Krásne víťazstvo Moraviec: Spartak sme pokorili pred rekordným počtom divákov!
Zdroj: Webnoviny.sk

V prvom polčase sa ViOn-u darilo

Už v 2. minúte poslal Janečka pekný center z pravej strany, Procházka hlavou však nemieril presne. V 5. minúte sa v dobrej streleckej príležitosti ocitol Kuzma, z 12 metrov však netrafil bránku. V 10. minúte Orávik potiahol loptu do pokutového územia, Pribulovu strelu stihla ešte obrana Spartaka zblokovať, ale následná Kováčova bomba skončila za chrbátom bezmocného Filipka.

V 14. minúte Orávik strelou k pravej žrdi z priameho kupu vystrašil Filipka, ktorý stihol loptu vytlačiť na rohový kop. Ten rozohral Pribula a Pintér prudkou hlavičkou poslal domácich do dvojgólového vedenia. Spartak mohol vrátiť do stretnutia v 21. minúte Mikovič, ktorý z 10 metrov trestuhodne napálil vedľa ľavej žrdi Kuciakovej bránky. V závere prvého dejstva Kováč posunul loptu Babicovi, ktorého prudká strela z 20 metrov len tesne minula Filipkovu bránku.

Prevaha hostí bola len platonická

Do druhého polčasu tréner hostí Jarábek posilnil ofenzívu dvojnásobným striedaním. V 54. minúte Mikovič posunul loptu Chovancovi, jeho prudká strela z uhla minula ľavú žrďku Kuciakovej bránky. Po hodine hry sa prezentoval Procházka strelou z 12 metrov, pozorného Kuciaka však neprekvapil. V týchto fázach stretnutia domáci pozorne bránili a čakali na svoju príležitosť. V 70. minúte agilný Mikovič prihral Procházkovi, ten zo 16 metrov napálil vedľa.

Prevaha hostí bola platonická, strelecké príležitosti si vytvárali len veľmi ťažko. V jednej z nich sa objavil v 76. minúte Augustíni, ale Kuciak ho s prehľadom vychytal. V hektickom závere si v 87. minúte na Kuzmov roh nabehol Vyskočil, Kuciak jeho hlavičku reflexívne vytlačil na roh. Keďže sa spartakovci nedokázali presadiť ani v päťminútovom nastavení, rekordná návšteva videla prvé domáce víťazstvo ViOn-u.

Tréner Mráz bol v celku spokojný

Branislav Mráz, tréner ViOn-u, na margo zápasu povedal: „Pre nás je to krásne víťazstvo. Celý týždeň sme žili týmto stretnutím. Dnes sme boli efektívni, a to nám prinieslo tri body. Hlavne v ofenzíve nám chýba kvalita, ale verím, že keď sa uzdravia všetci hráči, bude to lepšie.“

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: „V prvom rade gratulujem ViOn-u k víťazstvu. Nám sa vonku nedarí bodovať. Vstup do stretnutia sme mali celkom slušný, po dvoch góloch domácich to už bolo len o dobre organizovanej obrane ViOn-u. Prehajdákali sme prvý polčas, druhý bol lepší, ale chcelo to kontaktný gól.“

Góly: 10. Kováč, 15. Pintér. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Chrappan – Grabež, Mikovič, Augustíni, 3 420 divákov

Zostavy a striedania:
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Pintér, Candrák – Obročník – Orávik, Babic, Kováč (87. Majerník), Pribula (90.+ Farkaš) – Mihálik (70. Chren)
Trnava: Filipko – Janečka, Tóth (46. Augustíni), Adámik, Grabež – Kuzma – Štepanovský (46. Vyskočil), Procházka, Hodek, Chovanec (75. Vlasko) – Mikovič

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM