Rastislav Búgel Samospráva

Kraj sa bude zbavovať prebytočných budov: Chce ich predať za viac ako 3-milióny eur!

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa rozhodol predať viac ako desiatku rôznych nehnuteľností. Považuje ich za prebytočný majetok.

Regionálni poslanci na svojom rokovaní rozhodli o vyhlásení verejných obchodných súťaží na celý súbor objektov, ktoré sa nachádzajú po celom území kraja. Ako sa uvádza v schválenom materiáli, súťaž sa začne dňom jej zverejnenia na úradnej tabuli.

„V obálke záujemca predloží návrh kúpnej ceny so špecifikáciou predmetu kúpy, potvrdenie peňažného ústavu o vinkulácii finančných prostriedkov vo výške navrhovanej kúpnej ceny v prospech NSK a ďalšie potrebné doklady,“ informoval kraj.

Zo znaleckých posudkov vyplýva, že hodnota všetkých nehnuteľností predávaných cez obchodno-verejnú súťaž je stanovená v celkovej výške 3 218 388 eur. Medzi budovami, ktorých sa chce NSK zbaviť, sú viaceré školské internáty, niekoľko bývalých stredísk praktického vyučovania, rodinný dom, súbory objektov v bývalých zariadeniach sociálnych služieb, vrátnica nemocnice v Topoľčanoch a niekoľko pozemkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM