Správy

Kráčajú s dobou: Dedinka Skýcov zaviedla aplikáciu, čo v nej nájdeme?

Ak vlastníte smartfón a žijete v Skýcove, čítajte pozorne. Obec zaviedla novinku, ktorá má zvýšiť informovať svojich občanov.

Ilustračný obrázok k článku Kráčajú s dobou: Dedinka Skýcov zaviedla aplikáciu, čo v nej nájdeme?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Chcete vedieť čo sa deje vo vašej obci Skýcov?“ pýta sa vedenie Skýcova na svojej facebookovej stránke. Dedinka pri hrade Hrušov zaviedla novú informačnú aplikáciu, ktorá je pre všetkých zdarma a má poskytovať všetky novinky ohľadom dediny.

„Obecný úrad neustále hľadá možnosti, ako čo najefektívnejšie informovať svojich občanov o dianí v našej obci. Našou snahou je poskytnúť informácie aj občanom, ktorí sú celý deň v práci, alebo mimo bydliska a nezachytia informácie z miestneho rozhlasu, alebo úradnej tabule zverejnené v pracovnom čase,“ informuje Tomáš Kolembus, starosta Skýcova.

Ako ďalej povedal, pokiaľ máte k dispozícii mobilný telefón s operačným systémom Android, odteraz máte možnosť stiahnuť si zdarma z Google Play (Obchod Play) aplikáciu ‘Skýcov’. Na svoje si prídu aj majitelia zariadení Apple. Na AppStore je k dispozícii aplikácia ‘Moja Obec’ a po jej nainštalovaní treba vybrať obec Skýcov.

Čo všetko v novej aplikácii nájdete? „Formou bleskových správ budete informovaní notifikáciami o výpadkoch elektriny, vody, vývoze plastov, alebo komunálneho odpadu, organizovaných športových, či spoločenských akciách. Pokiaľ ste práve na dovolenke, či kdekoľvek mimo obce, alebo chcete mať všetky dôležité aktuálne informácie na jednom mieste stále po ruke, aplikácia Skýcov je tu pre vás,“ hovorí Kolembus.

Hlavné funkcie aplikácie:

  • Automatické okamžité upozornenie na novú správu priamo na vaše mobilné zariadenie formou vlastnej ikony (erbu obce Skýcov) v lište notifikácií. Správy sa nezamiešajú medzi iné notifikácie a správy v rámci iných aplikácií.
  • Kontakty na samosprávu a iné subjekty v obci Skýcov.
  • Odpočet dní do predmetného dňa.
  • Identifikácia neprečítaných správ.
  • Pokiaľ nie ste on-line, notifikácie o nových správach sa nestratia a budú doručené hneď, ako sa váš telefón pripojí na WiFi, alebo mobilné dáta, notifikácie a správy majú minimálnu veľkosť.
  • Aplikácia nezhromažďuje žiadne osobné údaje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM