Kultúra

Komorný súbor v Zlatých Moravciach: Čaká nás umelecký Trojkráľový koncert

Aj tento rok zažijeme na Troch kráľov peknú dávku kultúry. V Zlatých Moravciach sa uskutoční pútavý koncert.

Ilustračný obrázok k článku Komorný súbor v Zlatých Moravciach: Čaká nás umelecký Trojkráľový koncert
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Trojkráľový koncert sa v Zlatých Moravciach uskutoční v sobotu 6. januára 2018 v obradnej miestnosti Mestského strediska kultúry a športu so začiatkom o 19:00 hodine.

Čaká na nás príjemný kultúrny zážitok. V programe vystúpi Komorný súbor ZOE. Tešiť sa môžeme na čarovné tóny husieľ, violončela, flauty, klavíra a kvalitné spevácke výkony.

Koncert sa uskutoční pod záštitou primátora Dušana Husára. Vstup je pre všetkých voľný. Účasť však treba vopred ohlásiť, nakoľko kapacita obradnej miestnosti je limitovaná. Účasť treba potvrdiť najneskôr do 5. januára na adrese msks.holubova@gmail.com.

Sviatok Zjavenia Pána -Troch kráľov kresťania tradične oslavujú 6. januára. V tento deň si pripomínajú biblické postavy – troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli do Betlehema pokloniť novonarodenému Ježišovi a priniesli mu dary: zlato, kadidlo a myrhu. V katolíckych kostoloch sa na Troch kráľov a v predvečer tohto sviatku konajú slávnostné omše. Vo viacerých chrámoch bývajú trojkráľové koncerty alebo betlehemské hry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM