Veronika Kalinová Rôzne

Koľko sa vyzbieralo na Deň narcisov? Nie je to rekord, ale je to dosť

Na Deň narcisov 12. apríla sa vyzbieralo 889 923,10 eur. Najviac prispel Bratislavský kraj, najmenej Prešovský. Nitriansky kraj prispel úctyhodnou sumou 101-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Koľko sa vyzbieralo na Deň narcisov? Nie je to rekord, ale je to dosť
Foto: Veronika Kalinová

„Nie je to rekord, ako to bolo minulý rok, napriek tomu sme nesmierne vďační. Naším cieľom nie je každý rok lámať rekordy. Naším cieľom je, aby aspoň jeden jediný deň v roku sa ľudia zomkli vo viere, že pomáhať sa má a pomoc v akejkoľvek forme je potrebná,“ komentovala hrubý výnos zbierky výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Tento rok vyzbierali dobrovoľníci do pokladničiek 863 492,65 eura, v rámci mobilnej SMS zbierky prispeli klienti všetkých troch mobilných operátorov sumou 23 590 eur. Priamo na účet Dňa narcisov bolo zaslaných 2 840,45 eura. Čistý výnos zbierky predstavuje 830 321,23 eur. Na materiálne, organizačné a prezentačné zabezpečenie zbierky bolo vynaložených viac ako 210-tisíc eur.

Kam poputujú peniaze?

Z výnosu Dňa narcisov budú financované programy pre onkopacientov, vzdelávanie a prevenciu, ďalej klinické a výskumné projekty, grantovou formou nemocničné a zdravotnícke zariadenia, hospice či menšie pacientske združenia. Viac ako 303-tisíc eur poputujú na medicínske a výskumné projekty, medicínske služby a hospicovú starostlivosť. Takmer 240-tisíc eurami sa bude financovať psychosociálna starostlivosť o onkologických pacientov a ich rodiny.

Zdroj: webnoviny/tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM