Kultúra

Koledníci na Vianoce nelenili: Na humanitárne projekty vyzbierali parádnu sumu

Počas uplynulých Vianoc sa do ulíc Zlatých Moraviec vybrali desiatky koledníkov. Peniaze, ktoré vyzbierali, poputujú do Afriky.

Ilustračný obrázok k článku Koledníci na Vianoce nelenili: Na humanitárne projekty vyzbierali parádnu sumu
Zdroj: TASR

Koledy sú tradičnou súčasťou Vianoc. Už v minulosti chodili koledníci od domu k domu a vinšovali takto svojim susedom, priateľom i známym.

Koledníci zo Zlatých Moraviec sa snažia túto milú tradíciu udržať aj v súčasnosti a každý rok sa na 2. sviatok vianočný vyberú do ulíc Moraviec. Na svoje poslanie nezabudli ani na Vianoce 2019.

Do koledníckej akcie Dobrej noviny sa v našom meste počas uplynulých Vianoc zapojilo štyridsať detí, ktorých sprevádzali trinásti dospelí dobrovoľníci. Rozdelení boli do štyroch skupín a spoločne navštívili 64 rodín. Vykoledovali sumu 1626 eur.

Všetky tieto peniaze poputujú na humanitárne projekty do Afriky – Kene, Etiópie, Južného Sudánu, Ugandy, Kamerunu, Rwandy a Tanzánie.

Kolednícka zbierka Dobrej noviny sa uskutočnila na Slovensku a rovnako aj v Zlatých Moravciach už 25-krát po sebe. Témou ostatného ročníka bolo heslo– „Buďme požehnaní(m)“.

Organizátorom kolednícej akcie bolo už tradične eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM