Peter Klimant Rôzne

Keď sa začnú smiať už aj inštruktori... Vtipné príhody zo zlatomoraveckej autoškoly, ktoré musíte počuť

Bohatá studnica zážitkov. Aj to charakterizuje povolanie menom inštruktor v autoškole. Dvaja inštruktori zo Zlatých Moraviec nám porozprávali príhody zo svojej praxe. A ich rozprávanie stojí naozaj za to.

Neraz musí mať inštruktor autoškoly poriadnu trpezlivosť. Ak nádejnému vodičovi chýba potrebná zručnosť a pohoda, maléry priťahuje ako magnet. Mnohé príhody z autoškôl majú zábavný ráz a len tak sa na ne nedá zabudnúť. Dôkazom toho sú aj niektoré zážitky, ktoré nám prezradili inštruktori Peter Gašperák a Milan Havetta zo zlatomoraveckej Autoškoly Hílek.

Vyšiel bez auta

Poriadne zábavnú situáciu zažil raz na cvičisku inštruktor Peter Gašperák. Stala sa mu pri precvičovaní pozdĺžneho parkovania. " Žiak pozdĺžne zaparkoval, na čo dostal pokyn „zaradíme jednotku a vyjdeme von“. Na to žiak reagoval zaradením prvého stupňa a vystúpil z vozidla… Najprv som nechápal a potom som sa rozosmial," spomína zlatomoravecký inštruktor.

Peter Gašperák zažil pri svojej práci kadečo. Raz mu vraj dokonca naštvaná žiačka ušla z auta. „Dievčine sa ani na viackrát nepodarilo pohnúť sa do kopca. Nakoniec naštvaná vystúpila z auta, buchla dverami a suverénne odišla ,“ hovorí Gašperák.

Rýchlosť preraďovala kolenom inštruktora

I pri takej nezáživnej činnosti, akou je preraďovanie rýchlosti, môže vzniknúť poriadne úsmevná situácia. Inštruktor Gašperák raz svojej žiačke kázal, aby si zaradila trojku. Moc jej to však nešlo.

„Po pár sekundách žiačka zareagovala slovami: prečo mi to nejde? Neuvedomovala si pri tom, že namiesto páky držala inštruktora za koleno v snahe preradiť do trojky,“ hovorí so smiechom Gašperák.

Plyn na sporáku

Vtipné momenty zažil pri svojej práci aj inštruktor Milan Havetta. Prezradil nám dva humorné dialógy, ktoré mu ostanú v pamäti asi na dlho.

  • Inštruktor: „A teraz stlačíme plynový pedál.“
  • Žiačka: „Ale ja pridávam plyn na sporáku rokou.“
  • Žiak sa pýta pred križovatkou: „Môžem "vyhodiť“ smerovku?"
  • Inštruktor: „Cez ktoré okno? ľavé alebo pravé?“

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zlatomoravecké výrazy, ktoré majú zmysel aj v angličtine: Top pojmy, na ktoré určite odteraz nezabudnete :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM