Futbal

Jeden gól rozhodol: Futbalisti Zlatých Moraviec nezvládli duel s Trnavou

Naša najvyššia futbalová súťaž pokračovala ďalším kolom. Futbalisti Zlatých Moraviec si tentokrát zmerali sily s klubom Spartak Trnava. ViOn však z duelu vyšiel bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Jeden gól rozhodol: Futbalisti Zlatých Moraviec nezvládli duel s Trnavou
Zdroj: TASR

Oslabená Trnava v úvode dvakrát pohrozila cez Jirku, ale bez streleckého zakončenia. Domáci získali postupne územnú prevahu, ale finálna fáza absentovala. V 17. min po priamom kope Košťála hlavičkoval do rúk Kováča Tambe. O tri minúty strela Slobodu len tesne minula pravú žrď brány hostí. V 32. min po centri Slobodu nastrelil Jirka brankára Kováča. Hostia sa dostali k ohrozeniu trnavskej brány až v 41. min, ale priamy kop Orávika išiel vysoko nad.

Do druhého polčasu prišli Trnavčania s dvomi zmenami a snahou získať vedenie, ale gól mohli streliť skôr hostia. V 63. min dostal loptu za domácu obranu Válovčan a jeho prízemná strela sa odrzaila od ľavej žrde Jakubechovej bránky a neuspel ani z opakovanej strely, keď loptu poslal vedľa. O dve minúty hlavičkoval do rúk Jakubecha striedajúci Konnsimbal. Trápenie domácich trvalo až do konca zápasu a keď sa už zdalo, že duel sa skončí bezgólovou remízou, po dlhom aute Jirku poslal Hladík loptu do pravého horného rohu Kováčovej bránky a rozhodol o tesnom víťazstve Trnavčanov.

Hlasy trénerov

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: „Dnes nemám čo hodnotiť. Na tento zápas musíme čo najskôr zabudnúť. Z našej strany to nebol ligový futbal.“

Peter Gergely, tréner ViOn-u: „Dnes som sklamaný z výsledku, pretože sme dostali gól v poslednej minúte a prehrali sme nezaslúžene. Gól sme mali dať my a mohli sme v Trnave bodovať.“

Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)

  • Gól: 90.+ Hladík. Rozhodoval: Pavlík, 3221 divákov.

Zostavy a striedania:

  • Spartak Trnava: Jakubech – Čögley, Hladík, Greššák, Janso – Sloboda, Bello – Jirka, Košťál (46. Bališ), Halilovič (80. Gagnon) – Tambe (46. Dubec)
  • ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Boszorád, Ranko, Kapor, Pintér – Bariš, Pastva – Válovčan (89. Obročník), M. Sedlák (58. Rejdovian), Orávik – Guilavogui (56. Konnsimbal)

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM