Veronika Kalinová Rôzne

Je definitívne rozhodnuté! Toto je najobľúbenejšia atrakcia Nitrianskeho kraja

Víťazom súťaže o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu Nitrianskeho kraja sa stalo termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove. Zhodlo sa na tom 1 964 hlasujúcich z celého Slovenska, ktorí sa zapojili do ankety, vyhlasovanej Agentúrou EPS.

Ilustračný obrázok k článku Je definitívne rozhodnuté! Toto je najobľúbenejšia atrakcia Nitrianskeho kraja
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazstvo v Štúrove potešilo

Ján Oravec z termálneho kúpaliska Vadaš v Štúrove považuje úspech v ankete za povzbudzujúci a potvrdzuje, že toto turistické zariadenie sa uberá správnym smerom. „Zatiaľ sa stále profilujeme hlavne ako letné kúpalisko. Existujú zámery aj na vybudovanie wellness zariadení, ale zatiaľ sa sústreďujeme na poskytovanie služieb najmä v letnej sezóne. Snažíme sa skvalitňovať služby. Investujeme do bazénov aj atrakcií. V tomto roku smerovala veľká investícia vo výške tri milióny eur do vybudovania nových bungalovov a štúdií,“ povedal Oravec.

Umiestnenie ďalších atrakcií nášho kraja

Termálne kúpalisko Vadaš získalo v ankete 424 hlasov. Na druhom mieste skončil s 370 hlasmi Wellness Patince. V poradí treťou najobľúbenejšou atrakciou je Thermal Kesov s 261 hlasmi. Na štvrtom mieste sa umiestnil Zámok Topoľčianky. Za ním nasledujú Kaštieľ v Mojmírovciach, Kalvária v Nitre, historické festivaly, Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU), kúpalisko Margita-Ilona a románske pamiatky v Bíni.

„Ukazuje sa, že k najobľúbenejším atrakciám v našom kraji stále patria termálne kúpaliská, po ktorých potom nasledujú historické pamiatky a ďalšie produkty cestovného ruchu,“ skonštatoval Balko.

Zhodnotenie súťaže

„Počet hlasujúcich ľudí nám oproti minulému roku vzrástol o 25 %, takže som veľmi rád, že táto súťaž splnila hlavný cieľ, ktorým je informovať obyvateľov a návštevníkov nitrianskeho regiónu o tom, kde môžu tráviť leto a aké atrakcie máme. V tomto roku sa anketa stretla s oveľa väčšou odozvou ako v predchádzajúcich rokoch. Je tu rastúci trend a videli sme, že hlasovalo aj veľa ľudí, ktorí neboli z nitrianskeho regiónu. Takže naozaj ten ohlas je dobrý aj mimo Nitrianskeho kraja, a o to nám šlo. Cieľom bolo spropagovať naše turistické atrakcie aj v iných regiónoch Slovenska,“ skonštatoval Balko.

Foto: Vadaš Štúrovo

Najobľúbenejšou atrakciou kraja je Vadaš Štúrovo
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM