Futbal

Jarná časť súťaže sa blíži: Cieľom ViOn-u je prvá šestka

Futbalistom ViOnu Zlaté Moravce patrí po jesennej časti Fortuna ligy 2020/2021 štvrté miesto a účasť v prvej šestke by si chceli zachovať aj po skončení sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Jarná časť súťaže sa blíži: Cieľom ViOn-u je prvá šestka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prípravu absolvuje ViOn v domácich podmienkach. „Hráči trénujú individuálne už dva a pol týždňa, dostali plány. Takže sa neobávam, že im prvý tréning po prestávke bude robiť problém. Vzhľadom k situácii sme zvolili domáce prostredie, chceme minimalizovať riziko ochorenia,“ povedal tréner mužstva Ľuboš Benkovský.

Ako uviedol 31-ročný kormidelník, ViOn chce na jar predvádzať taký futbal, akým sa prezentoval na jeseň: „Chceme sa prezentovať tým, čím doteraz, ale samozrejme máme v pláne zlepšovať sa. Takže minimálne jednu až dve zmeny v systéme chceme nastaviť.“

Zmeny nastali aj v kádri, ale nie je ich veľa. Na konci uplynulého roka vypršala zmluva útočníkovi Vladimírovi Tkáčovi, klub mu ju nepredĺžil. „Momentálne máme na skúške hráča zo Srbska, volá sa Siniša Jolačič. Pracovali sme na ňom už v lete. Je to stredový hráč defenzívneho charakteru. Prišiel aj Jakub Švec z Dunajskej Stredy, to je hráč, ktorý má predpoklady. Momentálne nemáme na lane hráča, ktorý by bol vyslovene posilou do ďalšej časti ligy. Káder je taký ako bol a tak to zrejme aj zostane. Nie sme si vedomí, že by mal niekto odísť,“ prezradil tréner ViOnu.

Kouč Zlatých Moraviec hovoril aj o cieľoch, ktoré jeho tím má. „Cieľ je prvá šestka. Môže sa čokoľvek zmeniť, situácia je nevypočítateľná, ale chceme uspieť. Čo bude potom, to sa uvidí.“

PROGRAM ZIMNEJ PRÍPRAVY 2020/2021:

  • 7. január – štart zimnej prípravy
  • 16. január – FC Spartak Trnava – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Trnave)
  • 19. január – AS Trenčín – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Trnave)
  • 23. január – MFK Skalica – FC ViOn (13.00 h., umelá tráva v Senci)
  • 30. január – FC ViOn – Železiarne Podbrezová (13.00 h., Zlaté Moravce)
  • 6. február – FC ViOn – FC Spartak Trnava (14.00 h., dohrávka 18. kola FL)
  • 13. február – MŠK Žilina – FC ViOn (začiatok jarnej časti FL)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z prostredia futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM