Veronika Kalinová Rôzne

Jarmok sa vydaril: Zlatomoravčania boli spokojní, centrum praskalo vo švíkoch!

V piatok a v sobotu sa konal v našom meste slávnostný Zlatomoravský jarmok. Zavítalo k nám množstvo významných hostí a centrum praskalo vo švíkoch. Stánkari si pochvaľovali a Zlatomoravčania boli taktiež spokojní.

Ilustračný obrázok k článku Jarmok sa vydaril: Zlatomoravčania boli spokojní, centrum praskalo vo švíkoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostné otvorenie

Piatkový program Zlatomoravského jarmoku bol bohatý a veľkolepý. Po tanečných vystúpeniach súborov a skupín zo Zlatých Moraviec nasledovalo slávnostné otvorenie tohtoročného jarmoku. Primátor Peter Lednár sa prihovoril Zlatomoravčanom a zaželal im pohodové chvíle počas jarmoku.

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica odovzdal do rúk primátora Zoborskú listinu, v ktorej sa nachádza prvá písomná zmienka o meste Zlaté Moravce. Lednár v rámci slávnostného otvorenia obdržal aj šek vo výške 5 765 eur od ZSE a fondu Živá energia. Financie sú určené na vybudovanie solárnych lámp v Materskej škole na Kalinčiakovej u­lici.

Skrúcaný, Weiter i Hammel

Po oficiálnej časti nasledovali vystúpenia hostí. Ako prvý sa na pódiu predviedol Štefan Skrúcaný, ktorý vniesol skvelú atmosféru do centra mesta. Nasledoval koncert Ota Weitera a po ňom sa už všetci Zlatomoravčania tešili na vystúpenie legendárneho Pavla Hammela, ktoré bolo, mimochodom, výborné.

Sobotňajší program sa niesol v duchu folklóru, country a ľudovej hudby. Zlatomoravčania mali možnosť vychutnať si vystúpenia folklórnych súborov zo Zlatých Moraviec a okolia.

Kolotoče a stánky

Deti a mladí sa nevedeli nabažiť kolotočovej zábavy. Pred jednotlivými kolotočmi boli priam dlhánske rady, deti sa predbiehali a na ich tvárach nemizol úsmev a radosť.

Dospelí sa skôr venovali nákupom rôzneho tovaru. Opýtali sme sa stánkarky, ktorá ponúkala dámske kabelky, či je s predajom na Zlatomoravskom jarmoku spokojná. „Áno, ide to celkom dobre, ľudia kabelky kupujú, hlavne mladé slečny a panie, takže som spokojná,“ povedala stánkarka.

Ďalšia predavačka s drobným kuchynským tovarom taktiež vyjadrila spokojnosť. „Mohlo by sa predať aj viac, ale nie je to také zlé,“ povedala. Najviac boli spokojní predajcovia občerstvenia a burčiaku, ktorí mali najdlhšie rady na jarmoku.

Spokojní boli všetci

Zlatomoravčania si taktiež celkový program a stánky pochvaľovali. „Je to fajn, program bol dobrý, hlavne deti si to užili. Tohtoročný jarmok sa mi zdá vydarenejší, aj počasie bolo krásne,“ povedal Martin z Moraviec.

„Musím pochváliť mesto za pekný a bohatý program. V piatok aj v sobotu sme tu boli celý deň aj s rodinou a mali sme pekný čas,“ povedala Mária. Zdá sa, že tohtoročný jarmok zožal úspech tak na strane stánkarov, ako aj na strane Zlatomoravčanov.

Zlatomoravský jarmok 2013
40
Galéria
Foto: Veronika Kalinová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM