Peter Klimant Samospráva

Info, ktoré v meste už zaujíma mnohých: Poznáme plán kosenia, kedy príde na rad vaša ulica?

Nepokosené ulice dvíhajú tlak viacerým Zlatomoravčanom. Mestské kosačky sú už ale v teréne a my poznáme plán ich kosenia. Pozrite sa, kedy príde na rad vaša ulica...

Ilustračný obrázok k článku Info, ktoré v meste už zaujíma mnohých: Poznáme plán kosenia, kedy príde na rad vaša ulica?
Zdroj: Dnes24.sk

Vysoká burina je v Moravciach posledné dni horúcou témou. Veľa ľudí z mesta sa sťažovalo na nepokosenú trávu v blízkosti svojich bydlísk. Zisťovali sme preto, kedy sa konečne dočkajú zvuku motorových kosačiek. Údržbu zelených plôch v meste majú na starosti Záhradnícke služby mesta. Podľa ich riaditeľa Ľubomíra Gábriša kosenie v Moravciach už naplno prebieha.

Plán kosenia je jasný

Podľa slov riaditeľa záhradníkov sa najskôr musí dokončiť kosenie na ulici 1. Mája, Tekovskej, Mládeže, Školskej, Nitrianskej, Chyzeroveckej, Priemyselnej, Pribinovej, Jesenského, Svätoplukovej, cintorín a niektoré kratšie ulice. Časť týchto ulíc a cintorína je vraj už pokosená.

„Vo štvrtok sa pôjde kosiť ulica Bernolákova a dokončiť ulica 1. Mája a iné. Prvé kosenie na všetkých plochách plánujeme ukončiť do 12.6. Tento termín je približne rovnaký ako po minulé roky,“ povedal Gábriš. Zároveň dodal, že plán kosenia sa upravuje podľa počasia, zamestnancov a aktuálneho funkčného stavu strojov.

„Chápem sťažnosti občanov, uvedomujem si, ako im nepokosená tráva znepríjemňuje život. Občanov týmto prosím o trpezlivosť a zároveň verím, že sa podarí plán kosenia dodržať,“ odkazuje riaditeľ záhradníkov občanom mesta.

Málo peňazí i koscov

Podľa riaditeľa Gábriša sú hlavným dôvodom pre pomalé kosenie peniaze. „Záhradnícke služby dostávajú nízky, neadekvátny príspevok na hlavnú činnosť, ktorou je starostlivosť o mestskú zeleň a dokonca ešte aj z tohto príspevku na zeleň musíme na príkaz Mesta uhrádzať staré záväzky,“ sťažuje sa riaditeľ.

O probléme s financovaním mestského podniku vraj už vie i finančná komisia. Je na jej členoch, či mestskému parlamentu odporučia navýšenie peňazí pre záhradníkov. Ďalším problémom je podľa Gábriša nedostatok koscov. „Napríklad v Žitavanoch sú traja kosci a Záhradnícke služby majú pre celé mesto aj s mestskými časťami štyroch koscov,“ hovorí riaditeľ, podľa ktorého sú veľkým spomaľovákom kosenia i zastaralé a nedostatočné stroje.

Čítajte tiež:

Kosenie v Moravciach? Naštvaní ľudia si na facebooku nebrali servítku pred ústa!

Dopravné ihrisko v Moravciach sa topí v burine: Tráva siaha až po krk!

Foto: ilustračné (autor: Peter Blaži )

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM