Richard Pročka Od Vás

Hrozba nešťastia pri rieke: Opravy zábradlia sa urýchlia!

Podnet presvedčil mesto, aby urýchlilo opravy zábradlia na Žitavskom nábreží. V najbližších dňoch bude mestský podnik Technické služby vykonávať komplexné úpravy ohradenia rieky a to najmä kvôli zvýšeniu bezpečnosti tejto lokality.

Problém je tu roky[/size][/color]

Zábradlie vinúce sa nábrežím rieky Žitavy je poškodené už celé roky. Diery v ohradení a celá chýbajúca časť zábradlia mohli byť príčinou vážneho zranenia nepozorných občanov a najmä detí. Dalo by sa povedať, že tento poškodený plot je ešte dedičstvom zle hospodáriaceho minulého vedenia mesta. Navyše, čo sa nezničilo vtedy, dokonávali niektorí spoluobčania aj v poslednom období.

Na problém chýbajúcich častí zábradlia upozornil ešte 6. júna, na zasadnutí Komisie dopravy a miestnych komunikácií pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach, poslanec Ľudovít Chládek, ako jej predseda.

„Upozornil som vedenie mesta, že toto ochranné zábradlie, neďaleko kúpaliska, je v havarijnom stave a odporučil som, aby sa tento stav odstránil do začiatku sezóny na kúpalisku… Zatiaľ sa to nepodarilo odstrániť, čo sa trošku aj čudujem, keďže som bol aj osobne s pánom riaditeľom na mieste a on mi prisľúbil, že sa to pokúsi urýchlene odstrániť,“ vyhlásil poslanec Chládek pre našu redakciu 9. júla.

Podnik robí, čo môže[/size][/color]

S problémom zničeného a rozkradnutého zábradlia sme sa obrátili na mestský úrad. Súčasný riaditeľ mestského podniku Technické služby, Branislav Varga, o probléme vie a v našom rozhovore zdôraznil fakt, že za obdobie vlády predošlého vedenia mesta sa neurobilo mnoho potrebných vecí a tie sa postupne nazbierali do neúmerného množstva problémov, ktoré dnes Technické služby musia vyriešiť v čo najkratšom čase.

Prezradil i to, že Technické služby často musia riešiť problém bezpečnosti v meste aj v prípadoch, pri ktorých za stav ohrozenia občanov mesta zodpovedajú iné inštitúcie a rovnako musia vykonávať aj také práce, ktoré nemajú v kompetencii, no nemá ich kto riešiť.

Na zábradlí sa robí[/size][/color]

Mestský podnik na náš podnet napriek tomu zareagoval a pustil sa do práce. Zrejme však na úkor iných, možno i rovnako dôležitých úloh. Riaditeľ Varga súhlasí s tým, že „je to vec, ktorá sa mala urobiť už dávno.“

Zároveň dodal, že rekonštrukcia zábradlia na Žitavskom nábreží „bude trvať možno trošku dlhšie, ako si ľudia myslia, pretože je tam toho veľa. Celý ten priestor sa vyčistí a zároveň to zamestnanci Technických služieb opravia a natrú.“

zabradlie_zitavske_nabrezie
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM