Marcel Mojžiš Krimi

Požiar v objekte poľnohospodárskeho družstva: V boji s plameňmi až 40 hasičov!

Takmer 40 hasičov z celého Nitrianskeho kraja zasahuje v týchto chvíľach pri veľkom požiari v obci Hostie v okrese Zlaté Moravce. Horí tam stolárska dielňa, ktorá sa nachádza v objekte poľnohospodárskeho družstva. Podľa prvého odhadu sa škoda bude pohybovať nad 300 000 €!

Ilustračný obrázok k článku Požiar v objekte poľnohospodárskeho družstva: V boji s plameňmi až 40 hasičov!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Do objektu sa nemôžeme dostať s technikou, takže máme po obvode rozostavané autá, vodu privážame z Topoľčianok a hadicami sa usilujeme požiar zlikvidovať. Vstup do objektu je vylúčený, bolo by to veľké riziko. Oceľová konštrukcia haly je vykrútená, strecha i časť plášťa sa zrútili,“ opísal súčasnú situáciu hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky.

Hasiči sa spolu s dobrovoľnými hasičmi usilujú lokalizovať požiar a zabrániť rozšíreniu ohňa na vedľa stojacu halu. „V tej má firma uskladnené drevo. Prácu nám sťažuje množstvo ohnísk, ktoré sa nachádzajú pod tou zrútenou časťou haly. Zatiaľ nevieme určiť, čo všetko zhorelo v tejto dielni, aké tam boli technológie. Zhorelo jedno auto, jedno je poškodené, v objekte boli určite uskladnené stroje na spracovanie dreva,“ informoval Pánsky.

Podľa jeho slov potrvá likvidácia požiaru minimálne do polnoci. Počas záchranných prác sa ľahko zranil jeden z dobrovoľných hasičov. Podľa prvého predbežného odhadu majiteľa stolárskej dielne sa bude škoda pohybovať nad 300 000 eur. Na zistenie príčin vzniku požiaru bola na miesto udalosti vyslaná expertízna skupina z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre.

Správu sme naposledy aktualizovali o 21.30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM