Kristína Striešková Iné športy

Hokejbalový turnaj v Žitavanoch

Dnes už poznáme množstvo športov a jeden z nich je aj hokejbal - je to pomerne mladý šport s veľmi krátkou modernou históriou. Mnohí z nás čo sa v športe nevyznajú, si tento druh športu mýlia s fussballom či s hokejom.

My sme sa vybrali na vianočný hokejbalový turnaj v Žitavanoch. Turnaj sa začal o 08:00 hod. na ihrisku pri základnej škole. Atmosféra sa v športovom a uvoľnenom duchu niesla už od skorých ranných hodín. K dobrej nálade a lepšiemu hraniu prispelo varené víno, skvelý guláš a nejaká tá dobre vypálená domáca pálenka. Na tomto turnaji išlo hlavne o pobavenie a chuti zahrať si so svojimi večnými súpermi. Prihlásených bolo 7 mužstiev. Tradične to bol Majky team, mužstvo poskladané z verných návštevníkov Hornej Krčmy, ale v tíme nechýbali ani skúsení hráči. Ďalej tu bolo mimoriadne silné mužstvo Fraňa Kráľa, či obhajca titulu z minulého roka – Pitkin team. S výhliadkami na prvé priečky nastupovali aj Žraloci. Tím, ktorý bol kombináciou mladíckej dravosti doplnený skúsenými „starými pánmi“. Už s o niečo nižšími ambíciami nastupoval do turnaja tím Pivkárov pod taktovkou Procha. Od úvodného zápasu na nich bolo badať, že sú mierne spoločensky unavení a to sa od zápasu k zápasu len stupňovalo. No a nakoniec tu bolo mladé mužstvo, ktorí sa ale predstavili pod názvom A-team – tento tím bol nováčikom turnaja, no dokázal potrápiť silnejších súperov.

Majky team v tohto ročnom turnaji taktiež prekvapil a dokázal zdramatizovať pár zápasov, a dokonca uhrať remízu proti Pitkin teamu. Majky team nebol doteraz nikdy úspešný, pretože väčšinou podľahli chuti dobrého vínka, avšak tohtoročný turnaj sa snažili. Aj napriek tomu, že nakoniec obsadili posledné miesto, zanechali skvelý dojem. Do histórie sa zapíše hlavne výsledok 4:4 proti Pitkin teamu, vďaka ktorému získali svoj historicky prvý bod. Všetci chlapci hrali s obrovským nasadením o víťazstvo, ale šlo hlavne o zábavu v predvianočnej nálade. Umiestnenie bolo nasledovné:

  1. miesto: Pitkin Team
  2. miesto: Fraňa Kráľa Team
  3. miesto: Žraloci

Autor: Sixtína Ferencová

Hokejbal_Zitavany
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM