Veronika Kalinová Futbal

Futbalový zápas skončil remízou: Divákom sa pohľad na gól neušiel

Bol to dobre našliapnutý zápas, ale gól sa ani jednej strane neušiel. ViOn Zlaté Moravce remizovali s Tatranom Prešov za bezgólového stavu 0:0.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový zápas skončil remízou: Divákom sa pohľad na gól neušiel
Foto: Martin Károly

Šance na oboch stranách

V dôležitom stretnutí pre oboch sa začal ostrý súboj. Už v 5. minúte Krobov center pred Poliačikom v poslednej chvíli odvrátil na roh Chren. V 10. minúte z hracej plochy predčasne odišiel Krob, ktorý v pokutovom území nedovolene zastavil Hodeka. Nasledoval pokutový kop, loptu si na biely bod postavil Hodek, ale jeho slabú strelu k ľavej žrdi Diviš s prehľadom vyrazil. V závere polčasu sa cez Kolbasa uvoľnil Orávik, dobre mierenou strelou však Diviša neprekvapil.

Východniari pozorne bránili a čakali na svoju príležitosť. V 53. minúte sa parádnou strelou z priameho kopu prezentoval Gergel, domáci brankár bol však pripravený. Po hodine hry striedajúci Bolinha nabil Obročníkovi, ale ten prestrelil bránku. V 63. minúte skúšal šťastie z 20 m Meszároš, Diviš však bez problémov kryl. V 73. minúte Bernáth v pokutovom území našiel Hodeka, ale ten z otočky pálil nad. Z následnej akcie Hodekovu gólovú hlavičku v poslednej chvíli z prázdnej bránky odvrátil Petráš.

V závere stretnutia sa domáci snažili prekonať pozornú obranu Tatrana, ale zlyhávali v koncovke. V 83. minúte sa v dobrej príležitosti ocitol Pavlenda, mieril však do nebies. Hostia tak ustáli 80-minútové oslabenie a zo Zlatých Moraviec si odvážajú cenný bod.

Vyjadrenia trénerov

Tréner ViOn-u Juraj Jarábek sa na magro zápasu vyjadril: „Zápas mal v úvode dobré grády. My sme sa snažili, avšak boli sme nemohúci. Stretnutie bolo o jednom góle. Chlapcom nemám čo vyčítať, bojovali až do konca. Sklamali ma domáci ,tiežfanúšikoviaʻ, ktorí urážali hráčov aj realizačný tím namiesto podpory.“

O svoje pocity zo zápasu sa podelil i Jozef Bubenko, tréner Prešova: „Zo začiatku to bol obojstranne dobrý zápas, penalta a následné vylúčenie však zmenili situáciu na ihrisku. Hrať 80 minút o jedného menej nie je nič jednoduché. V závere nám už chýbali sily na to, aby sme skúsili dať nejaký gól. Domácich sme do nejakých vyložených šancí nepustili. Chceli sme vyhrať, nakoniec vďaka bohu aj za bod.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM