Veronika Kalinová Samospráva

Futbalové nádeje neostanú na ulici: Štadión im bol vrátený, pomohla aj petícia

Mladé futbalové nádeje predsa len neostanú na ulici. Poslanci na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili návrh na danie mestského majetku do prenájmu Požitavskej futbalovej akadémii. Deti tak budú môcť naďalej využívať mestský štadión.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové nádeje neostanú na ulici: Štadión im bol vrátený, pomohla aj petícia
Zdroj: Dnes24.sk

Voči zrušeniu nájmu Požitavskej futbalovej akadémii sa vzniesla vlna kritiky zo strany verejnosti, najmä nespokojných rodičov. Mnohí z nich aj podpísali petíciu, ktorá taktiež dopomohla k tomu, aby mesto opätovne dalo mestský majetok do prenájmu akadémie.

Dôvodom na zrušenie nájmu bol nesplatený dlh voči Mestskému stredisku kultúry a športu vo výške 3 600 eur, ako o tom informoval primátor Peter Lednár. „Zo strany Mestského strediska kultúry a športu bola doručená PFA v auguste výpoveď z podnájmu (čo je štandardný a zákonný postup), s tým, že výpovedná lehota začala plynúť od 1. septembra a uplynula dňa 30.novembra. Avšak ani počas plynutia výpovednej lehoty nebolo zo strany PFA oslovené ani mesto ani MSKŠ, aby sme hľadali spoločné možné riešenie,“ povedal primátor.

Vedeniu mesta však podľa vlastných slov záleží na osude mladých talentov, ako to uviedlo aj v návrhu na opätovné danie mestského majetku do prenájmu. „Požitavská futbalová akadémia FC Vion je subjektom, ktorý zabezpečuje športovú činnosť, ktorá má pre rozvoj športu v meste Zlaté Moravce mimoriadny význam a mesto Zlaté Moravce má záujem na jej podporovaní,“ uvádza sa v návrhu.

Návrh bol na 29. zasadnutí mestského zastupiteľstva jednohlasne schválený. Deti tak o štadión neprídu a budú ho môcť využívať aj naďalej. Zmluva začne platiť od začiatku budúceho roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM