Adriana Blahová Futbal

Futbalistky: Julka vedie tím, Alexa predbehne aj chlapcov

Jedna s rozpustenými plavými vlasmi, druhá s vrkočmi! Jedna patrí k najlepším v „mužstve“, druhá je kapitánkou tímu. Aj futbalistky obliekajú dresy FC ViOn. Aké to je byť jediným dievčaťom v tíme? Spýtali sme sa Alexy, Julky a ich trénerov.

[size=14][color=#cc3300]­Obe obrankyne sa sukniam vyhýbajú[/color][/si­ze] Obe dievčatá k futbalu doviedol otec a obe už tretí rok hrajú na poste obrancu. Julianne Pivarčiovej(8) neprekáža, že je sama medzi chlapcami. Občas si z nej spoluhráči robia srandu. Julka si však z toho ťažkú hlavu nerobí. Je totiž kapitánkou, dáva rozcvičky a chlapci ju chcú-nechcú poslúchať musia. Obdivuje Ronalda. Sukne si oblieka iba keď musí. V budúcnosti by sa chcela stať futbalistkou a učiteľkou. Tretiačka na základnej škole sv. Don Bosca si rada zahrá bedminton, kope si pred činžiakom s ocinom alebo sa baví s kamarátkami.

Alexandra Škulová je šiestačkou na Pribinovej základnej škole. Spočiatku sa venovala tenisu, futbal ju však chytil od začiatku. Jej vzorom je taktiež Ronaldo a chcela by sa stať profesionálnou futbalistkou. Pre Alexu nie je problém spoluhráčov predbehnúť. Na tréningu nie je nič, čo by nezvládla. Najradšej však hrá futbal, aj vo voľnom čase s kamarátkami.

[size=14][color=#cc3300]­Čo na to tréneri?[/color][/si­ze] Tréner U 10, Marián Drieňovský, nám priblížil ako to vyzerá počas zápasov. „Tí, čo Julku poznajú, majú rešpekt. Namyslení či sebavedomí hráči si niekedy chcú niečo dokázať, urobiť jednu či dve kľučky. Pri Julke však nemajú šancu. Nehrozí, aby ju niekto na zápase obišiel. Fyzicky na chlapcov síce nemá, ale je to veľmi rozumná a poslušná hráčka.“

Podľa trénera U 12, Juraja Baláža, je Alexa svedomitá zverenkyňa. Na konci sezóny bola vyhodnotená medzi tromi najlepšími hráčmi. **„Zvyšok tímu Alexu rešpektuje. Zatiaľ sme nemali problém, že by si z nej chlapci robili srandu. V komunikácii medzi Alexou a zvyškom mužstva nevidím žiadny rozdiel. Teraz Alexin fyzický fond patrí k najlepším v tíme, ale v doraste už je to tvrdé. To už pravdepodobne nebude s chlapcami môcť hrávať,“ **tvrdí tréner. Hráčky zväčša prechádzajú do dievčenských tímov. U nás taký žiaľ nie je. Vedenie FC ViOn nad touto možnosťou uvažuje. Na projekte sa však len pracuje.

Súvisiace články: [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.139450_U-15-ViOn:-Ani-s-najlepsim-brankarom-nedosiahli-na-pohar]U 15 ViOn: Ani s najlepším brankárom nedosiahli na pohár[/link]

Futbalistky: Julka vedie tím, Alexa predbehne aj chlapcov
1
Galéria
futbalistky vion
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM