Futbal

Futbalisti absolvovali jediný zápas: Tréner hovorí o špecifickej príprave

Futbalisti ViOn Zlaté Moravce sa pred jarnou časťou predstavili v jedinom prípravnom stretnutí. Na domácom trávniku privítali tím z Podbrezovej.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti absolvovali jediný zápas: Tréner hovorí o špecifickej príprave
Zdroj: Rastislav Búgel

ViOn mal počas prípravy na jarnú časť súťaže naplánovaných hneď niekoľko prípravných zápasov. Tie sa však pre karanténu v mužstve uskutočniť nemohli.

Zverenci trénera Benkovského tak absolvovali jediné prípravné stretnutie. Sily si zmerali s tímom z Podbrezovej. V zápase sa darilo lepšie hosťom. Najprv sa v 28. minúte presadil Gerebenits a na konečných 0:2 pohľadom domáceho celku upravil strelou pod brvno Pavúk.

Ostrý zápas čaká na ViOn už 6. februára, kedy sa v dohrávke 18. kola Fortuna ligy postaví Spartaku Trnava.

Tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble Ľuboš Benkovský zhodnotil zápas pre klubový web: „Je veľmi dôležité, že sme odohrali v zimnej príprave aspoň jeden zápas. Negatívom je, že sme ho nezvládli po výsledkovej stránke. V prvom polčase bolo vidieť, že nábeh do stretnutia nebol taký, ako sa za normálnych okolností prezentujeme. Potrebovali sme určitý čas na adaptáciu k zápasovému tempu. Po zmene strán sme sa dostali do našich priestorov, pohybu a pripravovania si príležitostí. Súboj rozhodli individuálne chyby. Príprava je na konci, bola špecifická. Priniesla nám neočakávané situácie a veci, na ktoré sme museli reagovať a stále reagujeme. Snažíme sa robiť správne rozhodnutia z hľadiska kondičnej i taktickej stránky a komplexnej pripravenosti hráčov na prvé súťažné stretnutie.“

ViOn Zlaté Moravce – Železiarne Podbrezová 0:2 (0:2)

Góly: 28. Gerebenits, 37. Pavúk

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame. „

Foto: ilustračné

Viac správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM