Peter Klimant Rôzne

Veľkolepá nebeská atrakcia pri Moravciach. Obloha sa hromadne zaplnila lietadlami a raketami, FOTO

Atrakcia, aká sa len tak nevidí. Pri Moravciach do neba vzlietli desiatky modelov lietadiel a rakiet, aby predviedli naozaj úchvatné divadlo. Pozrite si to!

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepá nebeská atrakcia pri Moravciach. Obloha sa hromadne zaplnila lietadlami a raketami, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu ste v Nevericiach mohli vidieť veľké nebeské divadlo. Na oblohe sa tam premávali desiatky zmenšených lietadiel i rakiet. Na miestnom letisku sa totiž konal v poradí už piaty ročník spoločného polietavania modelárov z okolia Zlatých Moraviec. Svoje zmenšené stroje sem však prišli prevetrať i modelári zo vzdialenejších končín. „Naše spoločné polietanie dopadlo na jednotku. Zúčastnilo sa ho asi dve desiatky modelárov z okolia Zlatých Moraviec, Partizánskeho, Prievydze, Žiliny, Bratislavy, Topoľčian a Trnavy so svojimi modelmi,“ sumarizuje Filip Mihalička z klubu modelárov RC Neverice, ktoré akciu zorganizovalo.

Počas celého dňa bolo možné na oblohe vidieť modely rôznych kategórií od vetroňov, cez akrobatické modely, modely na turbínový pohon a dokonca aj modely rakiet. Pre návštevníkov bola pripravená i jedna veľká špecialita v podobe skutočných lietadiel, na ktorých sa dokonca mohli i zviesť. „Sme veľmi radi, je že sa nám podarilo pritiahnuť na letisko aj skutočné lietadlá, na ktorých bolo možné zakúpiť si vyhliadkové lety, a páni piloti si na nedostatok práce nemohli sťažovať, práve naopak, boli v neustálej permanencii,“ hovorí Mihalička.

Podľa jeho slov sa na spoločné polietavanie prišlo pozrieť približne tristo divákov všetkých vekových kategórií. Najväčšiu radosť mali samozrejme tí najmenší, špeciálne pri zhadzovaní sladkých cukríkov z modelov lietadiel, o čo sa postaral Daniel Hajden z Topoľčian.

„Celkovo akciu hodnotíme ako veľmi vydarenú, o čom svedčí aj spätná väzba či už od modelárov alebo divákov čo nás samozrejme nesmierne teší a za celý klub RC Neverice by sme sa im aj touto cestou chceli poďakovať a pozvať na budúci ročník, ktorí bude dúfam ešte lepší ako tento posledný,“ uzavrel Mihalička.

Čítajte tiež:

Filip Mihalička a jeho nevšedný lietajúci koníček: Bez havárií to nejde!

Pozrite si fotky zo spoločného polietavania modelárov v našej priloženej fotogalérii!

Foto: RC Neverice

Atrakcia na našej oblohe: Nebo pri Moravciach zaplnili lietadlá
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM