Peter Klimant Správy

Fontána z námestia má za sebou rekonštrukciu: Okrem prúdov osviežujúcej vody poteší aj milá novinka

Vynovená fontána na Námestí Andreja Hlinku je už v plnej prevádzke. Toto známe miesto relaxu má za sebou veľkú rekonštrukciu, ktorá sa postarala nie len opravu prúdov vody.

Ilustračný obrázok k článku Fontána z námestia má za sebou rekonštrukciu: Okrem prúdov osviežujúcej vody poteší aj milá novinka
Zdroj: Dnes24.sk

Fontána na Námestí Andreja Hlinku dlhé roky nefungovala tak, ako mala. Problém bol v prúdoch vody, ktoré už striekali nesprávne, do rôznych smerov. Fontánu majú v správe Technické služby mesta, ktoré sa ju pre túto sezónu rozhodli opraviť.

Celková generálka fontány sa podľa mestského podniku udiala najmä vďaka sponzorom, ktorí prispeli na jej opravu. Tá stála približne dvetisíc eur. Vynovená fontána bola spustená do prevádzky v prvej polovici mája a funguje denne v čase od 11:00 hodiny do 23:00 hodiny večer.

Podľa Technických služieb mesta je potešujúcou novinkou aj sfunkčnenie nočného osvetlenia fontány, ktoré sa nachádza vo vnútri vo vode. „Miesto halogénových svetiel, ktoré už boli nefunkčné, boli dané ledkové svetlá, ktoré majú silnejšiu intenzitu. Je tam zabudovaná fotobunka, keď sa zotmie, tak sa zapnú,“ povedal Ján Korista z Technických služieb mesta.

Môže vás zaujímať:

Vodiči by uvítali kruháč v centre Zlatých Moraviec: Táto správa ich však zrejme nepoteší…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM