Kristína Striešková Kultúra

Folklórny festival „POD LIPAMI“

V obci Čierne Kľačany je v nedeľu 31. júla pripravený pre všetkých priaznivcov dobrej nálady a folklóru bohatý program. Folklórny festival sa v obci koná po prvýkrát a začína už o 15-tej hodine popoludní.

Festival začne slávnostným otvorením a príhovorom starostu. Celé podujatie bude prebiehať pred kultúrnym domom „pod lipami“ a doprevádzať ho bude hudobná skupina DH Vozokanka spolu s moderátorkou. Pre pozvaných hostí sa bude variť guláš z diviny.

Pozvanie na folkórne podujatie prijali nielen starostovia mikroregiónu „Požitavie – Širočina“, ale aj hostia z okolitých samospráv:

Bohumil Bielik – starosta obce Machulince Peter Lednár // – primátor mesta Zlaté Moravce Milan Belica -predseda VUC Stanislav Bajaník – dlhoročný hovorca za Maticu Slovenskú //Milan Čič – vedúci Kancelárie prezidenta SR //Marián Kéry //- predseda okresnej strany Smer-SD, riaditeľ Mestského podniku Správy športových zariadení Zl. Moravce //Blažej Horný //- predseda družstva PPD Inovec Volkovce Predsedovia spoloč. Organizácií pod Obecným úradom v obci

Zaspievajú a zahrajú: FS ŠIROČINA – Čierne Kľačany, FS CHYZEROVČAN – Chyzerovce, FS KAMENEC – Machulince, SZ KĽAČIANKY – Čierne Kľačany, DH VOZOKANKA – Veľké Vozokany

Zdroj: starosta obce Čierne Kľačany

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM