Kultúra

Folkloristi z Tribeča chystajú vianočné podujatie: Súbor odhalil aj svoje nové logo

Tesne pred Vianocami budeme môcť zažiť veľký kultúrny zážitok. Prinesú nám ho folkloristi zo súboru Tribeč.

Ilustračný obrázok k článku Folkloristi z Tribeča chystajú vianočné podujatie: Súbor odhalil aj svoje nové logo
1
Galéria
Zdroj: FS Tribeč

Dobrý večer, pokoj svätý… je názov predvianočného vystúpenia folklórneho súboru Tribeč. Konať sa bude v sobotu 21. decembra 2019 v priestoroch divadelnej sály Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach.

Vystúpenie začne o 17:00 hodine a vstup je pre všetkých voľný.

„Veríme, že v tomto rušnom predvianočnom období do vašich dní prinesieme pokoj a navodíme vianočnú atmosféru. Uvidíte tance z rôznych regiónov Slovenska, ale aj zvyky a tradície spojené s Vianocami,“ uviedli folkloristi.

Folklórny súbor Tribeč, ktorý vznikol v septembri 2018, zároveň predstavil svoje nové oficiálne logo. Pozrieť si ho môžete v našej priloženej fotogalérii.

Logo súboru znázorňuje mladý pár v kroji otočený chrbtom, hľadiaci na pohorie Tribeč.

„Ani si neviete predstaviť, aký je to úžasný pocit mať pred sebou toto krásne dielo. A veru, nebolo to jednoduché. Vymyslieť, nakresliť, prekresliť, byť originálny, spracovať do posledného detailu a hlavne vlasy… S tými bolo roboty… Raz ich bolo veľa, inokedy málo. Ale podarilo sa. A teraz sa už aj my môžeme pozerať na naše logo tak, ako sa aj tento pár folkloristov pozerá na Tribeč. A nechýbajú ani kvietky, ktoré sú pre náš región typické,“ napísali folkloristi z Tribeču o svojom oficiálnom facebooku.

Foto: FS Tribeč

Nové logo Folklórneho súboru Tribeč
1
Galéria
Zdroj: FS Tribeč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM