Adriana Blahová Iné športy

Finále hokejbalu: Deviaty titul pre Benetton!

Hokejbalisti odohrali v sobotu finále ligy. Na ihrisko nastúpili Penguins za nepriaznivého stavu 0:2 v sérii. Benetton ich zdolal tesne 6:5 a získal víťaznú trofej.

Vo finále sa hokejbalisti, okrem súpera, museli popasovať s nepríjemnou horúčavou. O titul ligy bojoval osemnásobný víťaz – Benetton proti Penguins. Benetton začal suverénne. Viedol už 6:2. „Tučniakom“ sa však začalo dariť a náskok stiahli na 5:6. Vyrovnávací gól žiaľ nepadol a z titulu sa zaslúžene tešil Benetton. Hralo sa na tri víťazné zápasy. Penguins nevyhrali v sérii ani jeden. Súboje však neboli také jednoznačné a „Tučniaci“ boli viac ako dôstojným súperom.

// „Fantázia. Myslím, že sme si to zaslúžili za celú sezónu. Chcel by som poďakovať hlavne chalanom za ich výkony. Bolo to super,“// hodnotí kapitán tímu Benetton, Matej Škula. Prezradil, že víťazi oslávia titul poriadne a dlho.

//„Je to určite sklamanie. Bohužiaľ, vyhralo šťastnejšie družstvo. Malou mierou k tomu možno prispeli aj rozhodcovia, možno aj horúčava. Ale šport je aj o tom, že niekedy musí i ten lepší prehrať a vedieť prehrať,“ //hovorí bezprostredne po zápase útočník Penguins, Tomáš Segíň.

Porazeným finalistom k víťazstvu nepomohol ani najlepší strelec ligy, Peter Segíň, so sto dvadsiatimi bodmi v základnej časti. Tím „Tučniakov“ zaznamenáva posun vpred. Minulý rok skončili tretí. Do nasledujúcej sezóny idú s veľkými očakávaniami. //„Určite posilníme brankársky post, posilníme mužstvo o nejakých hokejových hráčov. Môžem vám zaručiť, že nabudúci rok titul vyhráme my,“ //odkazuje Tomáš Segíň.

Po finále boli hráči ocenení. „Buchlo“ aj šampanské a víťazi si hrdo pripili priamo z čerstvo získanej trofeje.

Hokejbalisti sa už dlhšiu dobu snažia od mesta získať nové ihrisko. Sú ochotní a pripravení veľkou mierou k jeho vybudovaniu prispieť. Hokejbal má v Zlatých Moravciach dlhú tradíciu a širokú základňu fanúšikov. Skvalitnenie hracích podmienok by značne pozdvihlo úroveň ligy. Momentálne je ihrisko v procese riešenia. Vyhliadky na jeho vybudovanie sú veľmi sľubné. Hráči pevne veria, že budúcu sezónu začnú už „na novom“.

Finále hokejbalu: Deviaty titul pre Benetton!
1
Galéria
hokejbal finale
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM