Richard Pročka Kultúra

Fico, sliepky a veverica! Dobrá partička!

Každé z predstavení bolo iné, originálne a neuveriteľne náročné na kondíciu nielen hercov, ale aj divákov. V sále sa totiž počas predstavenia slávnej Partičky od začiatku až do konca posilňovali brušné svaly.

Ôsmy septembrový večer sa niesol v znamení známej a obľúbenej markízackej Partičky, ktorej sa podarilo vypredať dve, po sebe nasledujúce predstavenia v divadelnej sále zlatomoraveckého MsKS do posledného miesta. Ľutovať môže každý, kto si nestihol včas v predpredaji kúpiť lístok. Tie zmizli z pokladne MsKS skôr, ako sa stihla dostať informácia o ich vystúpení do ucha väčšiny Moravčanov.

Obe divadelné predstavenia predviedli dve ešte uvoľnenejšie a úplne improvizované verzie epizód známych z televíznych obrazoviek. Tentokrát čisto mužské zloženie moderátora Dana Dangla, hercov Lukáša Latináka, Róberta Jakaba, Juraja Kemku, Richarda Stankeho a hudobného sprievodcu Mariána Ščurka opäť v neopakovateľnom kostýme predviedlo napríklad štyri ľúbostné vyznania Zuzane z publika pred očami jej priateľa Pavla, nečakaný telefonát Róberta Fica Michaelovi Jacksonovi či rozhovor policajta s kamionistom a stopujúcimi sliepkami v uzavretom diaľničnom tuneli. Aj keď ženská časť toho projektu sa v týchto dňoch venuje skôr rodine a v Moravciach jej prítomnosť chýbala, diváci aj herci si ju nepriamo pripomenuli v scénke na tému „tlačová konferencia“, v ktorej hlavnou postavou bola práve Petra Polnišová v podaní Juraja Kemku. Dôkazom, že išlo o úplnú improvizáciu, bol fakt, že samotní diváci mohli klásť podmienky, témy, a tak formovať scenár, čím neraz pripravili aktérom horúce chvíle.

Medzi predstaveniami sa rozpútala neľútostná autogramiáda a fotenie s divákmi, ktoré museli ukončiť sami herci, keď bolo treba nastúpiť opäť na scénu. **Našej redakcii sa podarilo získať pre vás, našich divákov, originálny pozdrav, aký nedokáže vytvoriť nik iný ako chlapci z Partičky. **

Fico, sliepky a veverica! Dobrá partička!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM