Futbal

FC ViOn s novými posilami: Na hosťovanie prišla dvojica hráčov

Slovenský futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce získal na hosťovanie dvoch ofenzívnych hráčov Marka Kelemena zo Spartaku Trnava a Dávida Hrnčára zo Slovana Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku FC  ViOn s novými posilami: Na hosťovanie prišla dvojica hráčov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Obaja strávia v tíme jarnú časť tejto sezóny Fortuna ligy.

Devätnásťročný Kelemen strávil mládežnícku kariéru v Dunajskej Strede, v Trnave odohral medzi mužmi sedem ligových zápasov, štyrikrát sa predstavil v predkolách Európskej ligy.

Hrnčár je kmeňový hráč Slovana, na jeseň hosťoval u nováčika súťaže FK Pohronie. Na konte má sedemnásť štartov a jeden gól.

„Snažíme sa posilniť útočnú fázu. Vždy vychádzame z možností, ktoré sú. Ide o mladých chlapcov, ktorí sa chcú presadiť v lige. Pridaná hodnota ich pôsobenia u nás by tak mala byť samozrejmá. Veríme, že nám pomôžu. Určite budeme hľadať ešte útočníka. Na tomto poste sme mali problémy. Budeme sa snažiť, aby sme boli v týchto herných činnostiach lepší,“ uviedol v tlačovej správe hlavný kormidelník Karol Praženica.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Káder vionistov ešte nie je kompletne uzavretý. Po jesennej časti už v ňom nefiguruje trojica Senad Jarovič, Shaka Mawuli Eklu a Jakub Švec. V prípade odchovanca Šveca sa jeho hosťovanie vo ViOn-e môže predĺžiť.

„Doplnenie kádra máme v tejto chvíli takmer uzavreté. Posledným voľným okienkom je príchod ešte jedného útočníka. Pracujeme na tom. Veríme, že budeme úspešní. Čo sa týka odchodov, sú možné jeden alebo dva. Pôjde však o futbalistov širšieho družstva. Držíme sa zásady, že to, čo funguje, netreba meniť. Preto sa snažíme do tímu zasahovať len minimálne a citlivo. Skutočne iba na posty, kde nás tlačila topánka na jeseň,“ povedal generálny manažér Marek Ondrejka.

Foto: ilustračné

ViOn začal zimnú prípravu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM