Peter Klimant Futbal

FC ViOn pod novou taktovkou: Zlaté Moravce povedie tréner Peter Gergely

Futbalisti zlatomoraveckého fortubaligového klubu FC ViOn dostanú nového lodivoda. Po Liborovi Fašiangovi prevezme kormidlo Peter Gergely.

Ilustračný obrázok k článku FC ViOn pod novou taktovkou: Zlaté Moravce povedie tréner Peter Gergely
Zdroj: TASR

Novým trénerom futbalistov fortunaligového FC ViOn Zlaté Moravce sa stal Peter Gergely. Ten na lavičke vystriedal Libora Fašianga, informoval portál nasanitra.sme.sk.

„Je to hlavne preto, že začíname nový cyklus, chceme ísť do neho s novými ľuďmi,“ povedal majiteľ klubu Viliam Ondrejka. Vedenie ViOn-u po deviatom mieste v uplynulom ročníku najvyššej súťaže chcelo zmenu na trénerskom poste a z deviatich kandidátov si vybralo Gergelyho, ktorý naposledy pôsobil v druholigovej Ša­li.

„Má skúsenosti z podobného prostredia ako my. Pôsobil v prvoligovej Dubnici, čo je porovnateľné s nami. Okrem toho má manažérske schopnosti, ktoré by sme chceli využiť v jeho funkcii. Mal by pripraviť tím tak, aby sa umiestnilo lepšie ako v nedávno skončenej sezóne,“ dodal po angažovaní skúseného kouča šéf klubu zo Zlatých Moraviec.

Päťdesiatdvaročný Gergely začínal trénersku kariéru v Dubnici, neskôr viedol reprezentačné výbery do 18 a 19 rokov i Spartak Myjava a FK Slovan Duslo Šaľa. „Je to najvyššia súťaž, ligová ponuka sa neodmieta. ViOn je klub, v ktorom sa dlhodobo pracuje na kvalitnej úrovni,“ povedal pre MY Nitrianske noviny Gergely. „Zlaté Moravce som sledoval ako každý iný klub. Zomlelo sa to veľmi rýchlo. Budem mať dosť času na zoznámenie.“

Trénerské duo Libor Fašiang, Jozef Pavlík viedlo ViOn v skončenej sezóne od 7. kola, keď pri tíme predčasne skončil Milko Djurovski.

Môže vás zaujímať:

Záver sezóny bez víťazstva: Futbalisti Zlatých Moraviec prehrali na trávniku Trnavy

Na fotke: Peter Gergely

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM