Veronika Kalinová Futbal

FC ViOn nechce hrať na náhodu: Bude sa usilovať o hornú polovicu tabuľky

Nový tréner ViOn-u Branislav Mráz sa chce prezentovať aktívnym futbalom.Cieľom klub FC ViOn Zlaté Moravce v nadchádzajúcej sezóne Corgoň ligy je umiestniť sa v hornej polovici tabuľky a nehrať futbal na náhodu.

Ilustračný obrázok k článku FC ViOn nechce hrať na náhodu: Bude sa usilovať o hornú polovicu tabuľky
Zdroj: Webnoviny.sk

„Všetci sa tešíme na nový ročník. V prvom rade chcem dať odpoveď na fámy, ktoré sa šírili: Nie, klub nekončí, pokračuje ďalej s rovnakými cieľmi a podmienkami ako predtým. Nemáme dlhy, o ktorých sa špekulovalo,“ povedal na úvod tlačovej konferencie pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy ekonomický riaditeľ zlatomoravského klubu Martin Ondrejka.

Syn majiteľa klubu, ktorý je zároveň aj asistentom trénera a členom kádra, prezentoval športové ciele FC ViOn. „Chceme sa pohybovať v hornej polovici tabuľky. Zodpovedá tomu káder aj podmienky, v ktorých sa pripravujeme na zápasy,“ uviedol Ondrejka a dodal, že FC ViOn koncom uplynulej sezóny zrekonštruoval pre zvýšený komfort divákov tribúny. Jednou z priorít je Slovnaft Cup, cez ktorý je podľa slov Ondrejku najkratšia cesta do Európy.

Nový tréner je v Moravciach spokojný

Bývalého trénera ViOn-u Juraja Jarábka, ktorý momentálne koučuje Spartak Trnava, vystriedal Branislav Mráz. O svojom novom pôsobisku sa vyjadril nasledovne: „Je to pre mňa výzva. Trénovať som začal práve preto, aby som sa dostal na takúto úroveň. Našiel som tu slušné a poctivé podmienky. Pozitívne vnímam areál FC ViOn i ľudí, ktorí pôsobia v štruktúrach klubu.“

Bývalý tréner druholigovej Rimavskej Soboty však oficiálne figuruje v pozícii asistenta, keďže si ešte nedokončil príslušnú trénerskú licenciu. Na papieri je hlavným kormidelníkom Ladislav Totkovič. Mráz patrí do generácie mladých koučov. Štyridsiate narodeniny oslávi v deň svojej premiéry na lavičke ViOnu v súťažnom zápase, ktorý naňho čaká v sobotu na ihrisku MFK Košice.

Hrať futbal na náhodu sa už nebude

Branislav Mráz by sa takisto ako jeho predchodca Juraj Jarábek chcel prezentovať aktívnym futbalom. „Naším cieľom je poctivý futbal, aby sa hráči uspokojovali hrou a mali ju pod kontrolou. Chceme hrať aktívnu obranu. Ide nám o to, aby si ľudia všimli náš poctivý prístup. Práve ten by ich mal vo väčšom počte prilákať na tribúny. Nechceme hrať futbal na náhodu,“ vysvetlil Mráz.

Hľadajú nového strelca

„Výsledky neboli ideálne, zranilo sa nám veľa kľúčových hráčov. Vyskúšali sme si však adeptov na náš dres. Chýbali nám góly strelca Hodeka, na dlhší čas nám vypadol jeho kolega z ofenzívy Bernáth. Musíme nájsť strelca a zlepšiť organizáciu hry,“ zaumienil si čoskoro štyridsaťročný kou­č.

Kapitánom tímu bude naďalej Pavol Majerník, ktorý v Zlatých Moravciach začne už svoju šiestu sezónu. „Kabína sa už veľmi teší na prvý ligový zápas. Prípravné obdobie sme zvládli bez problémov. Jeho vyvrcholením by mal byť zápas 1. kola v Košiciach. Chceme ho zvládnuť a priviesť nejaké bodíky, ktoré nám pomôžu odraziť sa do ďalšieho priebehu sezóny. Ten je veľmi dôležitý,“ zavelil tridsaťštyriročný stopér Majerník.

Rozpočet klubu

Rozpočet klubu pre nadchádzajúcu sezónu sa pohybuje vo výške okolo 800-tisíc eur. Futbalistov FC ViOn Zlaté Moravce bude obliekať nová značka, taliansku Legeu strieda španielske Luanvi, ktoré okrem iných dodáva svoje produkty napríklad klubu Primera División CF Granada.

Káder FC ViOn Zlaté Moravce na sezónu 2013/2014:

Brankári: Patrik Brezina, Martin Kuciak, Martin Školník
Obrancovia: Patrik Pavlenda, Michal Pintér, Martin Chren, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Juraj Pilát
Stredopoliari: Lukáš Kováč, Adrián Candrák, Martin Babic, Peter Orávik, Lukáš Pacalaj, Mário Kajaba, Martin Ondrejka, Bolinha, Martin Pribula, Róbert Vaniš, Patrik Sabo
Útočníci: Ľubomír Bernáth, Lukáš Mihálik, Samir Nurkovič

Prišli: Martin Pribula (1. FC Tatran Prešov), Patrik Sabo a Róbert Vaniš (obaja hosťovanie zo ŠK Slovan Bratislava), Juraj Pilát (návrat z hosťovania v ŠK SFM Sereď), Samir Nurkovič (hosťovanie z MFK Košice), Martin Babic (návrat z hosťovania v FK Senica), Peter Farkaš (návrat z hosťovania v Spartak Vráble)
Odišli: Milan Škriniar, Marcel Ondráš (obaja ukončenie hosťovania z MŠK Žilina), Michal Obročník (ukončenie hosťovania z FC Slovan Liberec /ČR/), Andrej Hodek (prestup do FC Spartak Trnava), Karol Mészáros (ukončenie hosťovania zo ŠK Slovan Bratislava)

Realizačný tím

Hlavný tréner: Ladislav Totkovič
Asistenti trénera: Branislav Mráz, Martin Ondrejka
Tréner brankárov: Patrik Brezina
Vedúci mužstva: Vladimír Červený
Masér: František Ondrejka
Fyzioterapuet: Ján Andráško

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM